Krémové ragú z kuriatok s chorizom a hrnčekovou knedľou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Na masle orestujeme cibuľku, chorizo a cesnak, pridáme na malé kocky nakrájanú zeleninu, osolíme, okoreníme a zastrekneme bielym vínom. Keď sa víno odparí, pridáme prepláchnuté kuriatka a tymian, krátko orestujeme a podlejeme smotanou. Podusíme
3 až 4 minúty a zahustíme plátkom masla. Už nevaríme. Pridáme zblanšírovanú a nakrájanú paradajku a špenátové listy. Dochutíme citrónovou šťavou.
- Toastový chlieb nakrájame na kocky a na suchej panvici ho miere vysušíme. Na oleji orestujeme cibuľku nakrájanú na kocky a pridáme ju k pečivu. Pokvapkáme mliekom, pridáme žĺtok, soľ, korenie, muškátový oriešok a premiešame. Pridáme vňať, našľahaný bielok a štipku prášku do pečiva. Všetko premiešame, dochutíme a dáme do olejom vymastených pohárikov. Dáme variť do vody tak, že hladina siaha niečo nad polovicu hrnčeka. Varíme asi 15–20 minút.
|