Mrkové rizoto
Krémové mrkvové rizoto s kuracím mäsom
Autor receptu: theflyingbaker
Vynikajúce jedlo, ktoré zvládne aj začiatočník.
4-6 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Do menšieho hrnca dáme variť očistenú a na malé kúsky nakrájanú mrkvu. Vodu nalejeme tesne nad mrkvu. Pridáme troška soli. Varíme, kým mrkva úplne nezmäkne a kým sa všetka voda nevyparí. Uvarenú mrkvu popučíme a urobíme z nej husté pyré.
- V druhom hrnci na rozpálenom oleji orestujeme nasekaný cesnak (môžete dať aj cibuľu, keď chcete) a pridáme ryžu. Zalejeme vínom a keď sa vyparí, zalejeme vývarom tak, aby bola ryža tesne pod hladinou. Vývar si postavte vedľa panvice s rizotom na platničku na najnižší stupeň, aby ostal teplý. Vývar prilievame vždy, keď ryža začne pretŕčať nad hladinu. Občasne miešame a varíme na miernom ohni cca 20-25 minút.
- Tesne pred koncom varenia vmiešame pripravené mrkvové pyré, dochutíme soľou a korením.
- Odstavíme z ohňa, vmiešame maslo a nastrúhaný parmezán.
Necháme cca 2 minúty postáť.
- Servírujeme s opečeným kuracím mäsom (soľ+korenie, trocha tmavej sójovej omáčky, na olivovom oleji) a hoblinkami parmezánu. Dobrú chuť!