Jablkový zákusok
Jablkový zákusok

Krémové jablkové kocky fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 5. marca 2023
Krémové jablkové kocky (fotorecept)
Foto: helena10

Svieži jablkový zákusok.

Suroviny

Cesto:
4 ks
2 PL
2 PL
štipka
1 bal.
50 ml
130 g
1 bal.
Jablková náplň:
4 veľké ks (ošúpané nastrúhané)
3 PL (kryštálový)
600 ml
z 1/2 citróna
2 bal. (Zlatý klas)
Tvarohovo-jogurtový krém:
300 g
450 g
3 PL
1 bal. (Dr.Oetker, 50 g)
Dekorácia:
Na plech:




Postup

  1. 1

    Cesto: Vyšľahám bielky so štipkou soli a s kryštálovým cukrom. Dám bokom. V inej nádobe vyšľahám do peny žĺtky s práškovým cukrom. Prilejem olej, premiešam. Lopatkou zamiešam jemne po častiach vyšľahané bielky, potom múku s práškom do pečiva. Vznikne jemné nadýchané cesto.

  2. 2

    Cesto rozotriem na vymastený a posypaný plech 25 x 30 cm.

  3. 3

    Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 15-20 minút. Kontrolujem. Upečené cesto nechám vychladnúť.

    Krémové jablkové kocky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zatiaľ si pripravím jablkovú náplň. Očistené jablká nastrúham na väčšie slzičky - bez šupky. Na miernom ohni za stáleho miešania trochu podusím s cukrom. A následne k jablkám prilejem vymiešanú zmes vody, pudingov v prášku a citrónovej šťavy. Za stáleho miešania uvarím hustejšiu jablkovo-pudingovú náplň. Nechám trochu vychladnúť.

  5. 5

    Na vychladené cesto natieram jablkovo-pudingovú náplň ešte trochu teplú a opäť nechávam vychladnúť.

    Krémové jablkové kocky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Navrch studenej náplne natriem tvarohovo-jogurtový krém, ktorý som pripravila vyšľahaním tvarohu, jogurtu a práškového cukru so želatínovým stužovačom. Zákusok na noc nechávam v chladničke.

    Krémové jablkové kocky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Jablkový krémový zákusok nakrájam a ozdobím podľa vlastného vkusu.

Diskusia k receptu

helena10
@kimlo , vďaka za nahliadnutie rcp a úsmevný komentár. 😂 Krájam iba obyčajným dlhým nožom... nie vždy je to tip-top, ale hlavne, že koláčiky chutia, nie? Príjemnú nedeľu želám. 🌞








SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia