Krémové jablkové kocky fotorecept
Svieži jablkový zákusok.
Suroviny
| Cesto: | |
| 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 50 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 130 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| Jablková náplň: | |
| 4 veľké ks (ošúpané nastrúhané) | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL (kryštálový) | 
                                                             | 
                                                    
| 600 ml | 
                                                             | 
                                                    
| z 1/2 citróna | 
                                                             | 
                                                    
| 2 bal. (Zlatý klas) | 
                                                             | 
                                                    
| Tvarohovo-jogurtový krém: | |
| 300 g | 
                                                             | 
                                                    
| 450 g | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal. (Dr.Oetker, 50 g) | 
                                                             | 
                                                    
| Dekorácia: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Na plech: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Cesto: Vyšľahám bielky so štipkou soli a s kryštálovým cukrom. Dám bokom. V inej nádobe vyšľahám do peny žĺtky s práškovým cukrom. Prilejem olej, premiešam. Lopatkou zamiešam jemne po častiach vyšľahané bielky, potom múku s práškom do pečiva. Vznikne jemné nadýchané cesto.
- 2
 Cesto rozotriem na vymastený a posypaný plech 25 x 30 cm.
- 3
 Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 15-20 minút. Kontrolujem. Upečené cesto nechám vychladnúť.
                                                    - 4
 Zatiaľ si pripravím jablkovú náplň. Očistené jablká nastrúham na väčšie slzičky - bez šupky. Na miernom ohni za stáleho miešania trochu podusím s cukrom. A následne k jablkám prilejem vymiešanú zmes vody, pudingov v prášku a citrónovej šťavy. Za stáleho miešania uvarím hustejšiu jablkovo-pudingovú náplň. Nechám trochu vychladnúť.
- 5
 Na vychladené cesto natieram jablkovo-pudingovú náplň ešte trochu teplú a opäť nechávam vychladnúť.
                                                    - 6
 Navrch studenej náplne natriem tvarohovo-jogurtový krém, ktorý som pripravila vyšľahaním tvarohu, jogurtu a práškového cukru so želatínovým stužovačom. Zákusok na noc nechávam v chladničke.
                                                    - 7
 Jablkový krémový zákusok nakrájam a ozdobím podľa vlastného vkusu.
Tiež jablkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 

                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu