Krémové jablkové kocky fotorecept
Svieži jablkový zákusok.
Suroviny
| Cesto: | |
| 4 ks |
|
| 2 PL |
|
| 2 PL |
|
| štipka |
|
| 1 bal. |
|
| 50 ml |
|
| 130 g |
|
| 1 bal. |
|
| Jablková náplň: | |
| 4 veľké ks (ošúpané nastrúhané) |
|
| 3 PL (kryštálový) |
|
| 600 ml |
|
| z 1/2 citróna |
|
| 2 bal. (Zlatý klas) |
|
| Tvarohovo-jogurtový krém: | |
| 300 g |
|
| 450 g |
|
| 3 PL |
|
| 1 bal. (Dr.Oetker, 50 g) |
|
| Dekorácia: | |
|
|
|
|
|
|
| Na plech: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Vyšľahám bielky so štipkou soli a s kryštálovým cukrom. Dám bokom. V inej nádobe vyšľahám do peny žĺtky s práškovým cukrom. Prilejem olej, premiešam. Lopatkou zamiešam jemne po častiach vyšľahané bielky, potom múku s práškom do pečiva. Vznikne jemné nadýchané cesto.
- 2
Cesto rozotriem na vymastený a posypaný plech 25 x 30 cm.
- 3
Pečiem vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 15-20 minút. Kontrolujem. Upečené cesto nechám vychladnúť.
- 4
Zatiaľ si pripravím jablkovú náplň. Očistené jablká nastrúham na väčšie slzičky - bez šupky. Na miernom ohni za stáleho miešania trochu podusím s cukrom. A následne k jablkám prilejem vymiešanú zmes vody, pudingov v prášku a citrónovej šťavy. Za stáleho miešania uvarím hustejšiu jablkovo-pudingovú náplň. Nechám trochu vychladnúť.
- 5
Na vychladené cesto natieram jablkovo-pudingovú náplň ešte trochu teplú a opäť nechávam vychladnúť.
- 6
Navrch studenej náplne natriem tvarohovo-jogurtový krém, ktorý som pripravila vyšľahaním tvarohu, jogurtu a práškového cukru so želatínovým stužovačom. Zákusok na noc nechávam v chladničke.
- 7
Jablkový krémový zákusok nakrájam a ozdobím podľa vlastného vkusu.
Tiež jablkový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu