Zeleninová polievka

Krémová polievka z pečenej zeleniny

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava

Postup

  1. Mrkvu, zeler, petržlen a cibuľu ošúpeme, nakrájame na menšie kusy, rozložíme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi 20 minút.
  2. Maslo rozohrejeme v hrnci, prisypeme pečenú zeleninu, krátko restujeme a potom zalejeme vývarom. Na miernom ohni varíme 15 minút. Prilejeme smotanu a rozmixujeme. Polievku dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
  3. Zeleninové čipsy: Mrkvu a petržlen škrabkou nakrájame na dlhé prúžky a vyprážame ich na oleji 12 minút dochrumkava. Potom necháme odkvapkať.
  4. Polievku podávame ozdobenú pripravenými zeleninovými čipsami a nasekanými lístkami petržlenovej vňate.