Zeleninová polievka
Krémová polievka z pečenej zeleniny
Autor receptu: redakcia
Postup- Mrkvu, zeler, petržlen a cibuľu ošúpeme, nakrájame na menšie kusy, rozložíme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C asi
20 minút.
- Maslo rozohrejeme v hrnci, prisypeme pečenú zeleninu, krátko restujeme a potom zalejeme vývarom. Na miernom ohni
varíme 15 minút. Prilejeme smotanu
a rozmixujeme. Polievku dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
- Zeleninové čipsy: Mrkvu a petržlen škrabkou nakrájame na dlhé prúžky a vyprážame ich na oleji 12 minút dochrumkava. Potom necháme odkvapkať.
- Polievku podávame ozdobenú pripravenými zeleninovými čipsami a nasekanými lístkami petržlenovej vňate.
|