Krémová polievka Nameko

Autor receptu: radox1

Huba nameko plne nahradí chuťou kuriatko jedlé,tak pre tých,ktorí tuto hubu postrádajú je táto polievka.

3-4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistené zemiaky nakrájame na kocky,zalejeme vodou len tolko aby boli ponorene,pridáme sol,rascu,b.list a uvaríme do mäkka.
  2. Nakrájanú cibuľu na kocky opražíme na masle do zlata,pridáme hl.múku a urobíme zápražku(múka má byť svetlohnedá),pridáme mlieko a dobre prevaríme asi 15 minút.Stiahneme hrniec bokom,masu dobre premixujeme ponorným mixerom,aby bola hladká.Potom dáme nazad na zdroj tepla,pridáme scedené hríbiky,sl.smotanu,zemiaky aj s vodou v ktorej sa varili,dochutíme cukrom,soľou,s octom opatrne lebo hríbiky su kyslé,povaríme a nakoniec pridáme nasekaný kôpor.Podávame so strateným vajcom.Samozrejme môžeme použiť akékolvek iné huby-hríby.