Morčacie rezne v kukuričnej strúhanke so zemiakovým šalátom videorecept
Obľúbená detská dvojica Paci a Pac k nám prišla navariť morčacie rezníky s odľahčeným zemiakovým šalátom, ktoré určite zachutia aj deťom.
Suroviny
| 500 g |
|
| 200 g |
|
| 3 ks |
|
| podľa potreby |
|
|
|
|
|
|
|
| na vyprážanie |
|
| Zemiakový šalát: | |
| 700 g |
|
| 2 ks |
|
| 200 g |
|
| 3 ks (väčšie) |
|
| 1 konzerva |
|
| 1 konzerva |
|
| 1 malá konzerva |
|
| 2 bal. |
|
Postup
-
1
Mrkvu očistíme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Umyté zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode. Uvarené necháme vychladnúť, očistíme a pretlačíme cez mriežku do misy. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a kyslé uhorky, scedený sterilizovaný hrášok a na malé kúsky nakrájanú uvarenú mrkvu. Pridať môžeme aj sterilizovanú kukuricu a na kolieska nakrájané olivy. Do šalátu primiešame jogurt.
- 2
Morčacie prsia nakrájame na menšie rezne, osolíme, okoreníme a postupne obalíme v múke, rozšľahanom vajíčku a kukuričnej strúhanke. Rezne vypražíme z oboch strán na oleji. Podávame so zemiakovým šalátom.
Tiež morčacie rezne:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu