Králičie rezne s ovocno-zeleninovou prílohou fotorecept

sracz - fotkasracz, 13. septembra 2015 1:42
Ďalšie recepty »
Králičie rezne s ovocno-zeleninovou prílohou (fotorecept)Foto: sracz

Spomienka na tohotoročné leto, kedy sme sa viac „venovali“ ľahším jedlám, zelenine a ovociu. Kombinácia romain šalátu, vodnice (turnip_u), nektariniek a čerešní bola lahodná. Moje krajšie, lepšie, ale „dravé“ JA, by naozaj trpelo „absenciou“ mäsa, tak som si ho „učičíkal“ rezníkmi z vykostených králičích stehien. Tento rcp predstavuje jedlo, ktorým sa nielen nasýtite, ale aj poslúžite svojemu zdraviu (nutričné fakty od redakcie)! Variabilitu ponechám na Vás, ja som si poradil takto a neľutujemE.

4-6
porcie
12-15 min
príprava
2x7-8 min
tepelná úprava

Suroviny

3 PL (alebo kukuričný)
3 PL škvarená
3 PL čerstvé
6 ks menšie
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
2 - 3 PL mletý (či oštiepok parmigiano-reggiano cheese)
5 - 6 ks čerstvé rozšľahané
200 - 250 ml
Príloha:
podľa možností
podľa možností (turnip)
podľa možností
podľa možností
Do pampúšikov:
 zvyšok
12 - 15 halúzok čerstvá
štipka jedlá
1 PL
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    na vyprážanie rezníkov som nechal rozohriať „emulziu“, pozostávajúcu z à 3 PL bravčovej škvarenej masti, slnečnicového oleja a čerstvého masla (testovanie jej teploty som vykonal štipkou jemnej strúhanky, ktorá po dotyku s hladinou NESMIE zhorieť, iba „zašumieť“)

    Králičie rezne s ovocno-zeleninovou prílohou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    rezníky z králičích (zajačích) stehien som vykostil už večer (trvá to asi 15÷20´; rez ostrým nožom pozdĺž kostí {z vnútornej strany}, okolo kosté podrezať, uvoľniť a kosti použiť do polievky), mäso bolo z mladej králičiny, vyklepávať ich nebolo treba, osolil som ich, posypal mletou borievkou (jalovcom) a „oeMČeK_oval“ (aj z vnútornej strany); podobne posypal aj aj mletým „parmezánom“, „rozstrambané“ okraje mäsa som preložil do vnútra každého rezňa,

    Králičie rezne s ovocno-zeleninovou prílohou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    obalil v 5_pyžamách => parmesan, rozšľahané vajíčka, strúhanka, vajíčka, strúhanka

    Králičie rezne s ovocno-zeleninovou prílohou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a do pekného „červeno_hneda“ som ich asi po 7´ obojstranne povyprážal (z 12 stupňovej teplotnej škály, na stupni № 4)

    Králičie rezne s ovocno-zeleninovou prílohou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a zo zvyškov „pyjamas“ som vypražil chutné jemné pampúšiky (do tácne so zv. vajíčok som zhrnul strúhanku a „parmezán“, pridal zarovnanú PL hladkej múky, pokrájanú petržlenovú vňať /aj s konárikmi/, štipku „sódybiki“, po ktorej táto vymiešaná skoro tekutá zmes „narastie“ a zo 3´ nechal oddýchnuť) a po,ocou PL porozdeľoval do horúceho „kúpeľa“; keď začali pampúšiky po okrajoch červenať (~ po 3´), poobracal som ich, dovyprážal a „voila“, doprota hotová

    Králičie rezne s ovocno-zeleninovou prílohou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    rozkrojené králičie rezne som podával s ovocím a so zeleninou, nuž a keď už som mal, tak som pridal aj plátky pampúšikov (obr. 6 ~ na 2. hodine)

    Králičie rezne s ovocno-zeleninovou prílohou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    tááák a teraz je to prehľadnejšie

    Králičie rezne s ovocno-zeleninovou prílohou (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist