Králičie rezne s ovocno-zeleninovou prílohou (fotorecept)
Autor receptu: sracz
Spomienka na tohotoročné leto, kedy sme sa viac „venovali“ ľahším jedlám, zelenine a
ovociu. Kombinácia romain šalátu, vodnice (turnip_u), nektariniek a čerešní bola
lahodná. Moje krajšie, lepšie, ale „dravé“ JA, by naozaj trpelo „absenciou“ mäsa, tak
som si ho „učičíkal“ rezníkmi z vykostených králičích stehien. Tento rcp predstavuje
jedlo, ktorým sa nielen nasýtite, ale aj poslúžite svojemu zdraviu (nutričné fakty od
redakcie)! Variabilitu ponechám na Vás, ja som si poradil takto a neľutujemE.
4-6 porcie |
12-15 minút príprava |
2x7-8 minút tepelná úprava |
Postup
- na vyprážanie rezníkov som nechal rozohriať „emulziu“, pozostávajúcu z à 3 PL bravčovej škvarenej masti, slnečnicového oleja a čerstvého masla (testovanie jej teploty som vykonal štipkou jemnej strúhanky, ktorá po dotyku s hladinou NESMIE zhorieť, iba „zašumieť“)
- rezníky z králičích (zajačích) stehien som vykostil už večer (trvá to asi 15÷20´; rez ostrým nožom pozdĺž kostí {z vnútornej strany}, okolo kosté podrezať, uvoľniť a kosti použiť do polievky), mäso bolo z mladej králičiny, vyklepávať ich nebolo treba, osolil som ich, posypal mletou borievkou (jalovcom) a „oeMČeK_oval“ (aj z vnútornej strany); podobne posypal aj aj mletým „parmezánom“, „rozstrambané“ okraje mäsa som preložil do vnútra každého rezňa,
- obalil v 5_pyžamách => parmesan, rozšľahané vajíčka, strúhanka, vajíčka, strúhanka
- a do pekného „červeno_hneda“ som ich asi po 7´ obojstranne povyprážal (z 12 stupňovej teplotnej škály, na stupni № 4)
- a zo zvyškov „pyjamas“ som vypražil chutné jemné pampúšiky (do tácne so zv. vajíčok som zhrnul strúhanku a „parmezán“, pridal zarovnanú PL hladkej múky, pokrájanú petržlenovú vňať /aj s konárikmi/, štipku „sódybiki“, po ktorej táto vymiešaná skoro tekutá zmes „narastie“ a zo 3´ nechal oddýchnuť) a po,ocou PL porozdeľoval do horúceho „kúpeľa“; keď začali pampúšiky po okrajoch červenať (~ po 3´), poobracal som ich, dovyprážal a „voila“, doprota hotová
- rozkrojené králičie rezne som podával s ovocím a so zeleninou, nuž a keď už som mal, tak som pridal aj plátky pampúšikov (obr. 6 ~ na 2. hodine)
- tááák a teraz je to prehľadnejšie