Hovädzí guláš
Kotlíkový guláš
Autor receptu: redakcia
15 porcií |
30 minút príprava |
150 minút tepelná úprava |
Postup- Cibuľu nakrájame na menšie kúsky a restujeme v kotlíku za občasného miešania na roztopenej bravčovej masti. Ochutíme soľou, celým čiernym korením a bobkovým listom.
- Strúčiky cesnaku rozpučíme čepeľou noža, nakrájame nadrobno, pridáme k cibuli a prikryjeme pokrievkou. Keď je cibuľa dosklovita opečená, pridáme mäso a restujeme ho, kým sa nezatiahne.
- Potom ho ochutíme mletou paprikou, premiešame a ešte chvíľu restujeme. Pridáme zemiaky nakrájané na kocky, dochutíme soľou, podlejeme vodou a prikryjeme pokrievkou.
- Približne po 20 minútach pridáme
na menšie kúsky nakrájané umyté papriky a paradajky. Guláš dusíme pod pokrievkou domäkka. Na záver dochutíme majoránom.
- Kotlíkový guláš podávame s krajcom chleba.
|