Hovädzí guláš

Kotlíkový guláš

Autor receptu: redakcia

15
porcií
30 minút
príprava
150 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu nakrájame na menšie kúsky a restujeme v kotlíku za občasného miešania na roztopenej bravčovej masti. Ochutíme soľou, celým čiernym korením a bobkovým listom.
  2. Strúčiky cesnaku rozpučíme čepeľou noža, nakrájame nadrobno, pridáme k cibuli a prikryjeme pokrievkou. Keď je cibuľa dosklovita opečená, pridáme mäso a restujeme ho, kým sa nezatiahne.
  3. Potom ho ochutíme mletou paprikou, premiešame a ešte chvíľu restujeme. Pridáme zemiaky nakrájané na kocky, dochutíme soľou, podlejeme vodou a prikryjeme pokrievkou.
  4. Približne po 20 minútach pridáme na menšie kúsky nakrájané umyté papriky a paradajky. Guláš dusíme pod pokrievkou domäkka. Na záver dochutíme majoránom.
  5. Kotlíkový guláš podávame s krajcom chleba.