Konfitované bravčové kotlety
Konfitované bravčové kotlety

Kotleta s rozmarínovými haluškami a kalerábovým pyré

Ján Dudáš
sous-chef z Grandhotela Praha**** v Tatranskej Lomnici, 28. mája 2019
Kotleta s rozmarínovými haluškami a kalerábovým pyré
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
120 minút
príprava

Suroviny

2 kg (z mladého prasiatka)
1 kg
500 g
100 g
500 g
100 ml
1 ks
200 ml
Rozmarínové halušky:
200 g
50 g
100 g
5 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistenú kotletu konfitujeme v bravčovej masti pri 75 °C asi 1,5 hodiny.

  2. 2

    Baby cviklu upečieme spolu s olivovým olejom a so soľou pri 185 °C asi 25 minút.

  3. 3

    Očistený a umytý kaleráb nakrájame na kocky a rozvaríme v osolenej vode. Rozvarený kaleráb rozmixujeme na pyré, do ktorého pridáme maslo.

  4. 4

    Z múky, vajec, zemiakov a vody vypracujeme hladké cesto, ktoré dochutíme soľou a rozmarínom. Z cesta hádžeme do vriacej vody halušky a varíme asi 10 minút. Scedené halušky pomastíme maslom.

  5. 5

    Očistenú a nakrájanú cibuľu restujeme na oleji dohneda a zalejeme pivom. Zredukujeme do sirupovitej konzistencie.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: