Tvarohové rožteky
	        Koláče plnené tvarohovou plnkou (fotorecept)
	        Autor receptu: luwinka
	         
	        
	        Tvarohové sú u nás najlepšie koláče.
| 		  
				  	  
				  	14 porcií  | 
				  	  
				  	40 minút príprava  | 
				  	  
				  	35 minút  na 200 °C  | 
Postup
- V malej miske  si urobíme kvások z droždia a 1 čaj. lyž. cukru a medzi prsty múky a 1/2 dcl vlažného mlieka. Do veľkej misy dáme múku, žĺtok, smotanu, cukor, rozpustené maslo, soľ, kvások a prilejeme ostatné mlieko, ktoré nám zostalo. Vypracujeme cesto, ktoré necháme nakysnúť na teplom mieste.
 - Cesto nám pekne nakyslo.
 - Teraz ho vyklopíme z misy na pomúčenú dosku. Rozdelíme ho na 2 polovice.  Porežeme  na rovnaké kúsky. Z každej jednej časti porezaného kúska si vytvoríme placičku, ktorú si na vrchu radielkom narežeme (tak ako je na obrázku).
 - Plnka: Tvaroh vymiešame s vanilkovými  cukrami, pridáme vanilkový pudingový prášok  a kôru z citróna a všetko poriadne vymiešame a začneme plniť.
 - Začneme rolovať od spodu.
 - Vznikne nám koláčik v tvare rožteka.
 - Z druhej polovice cesta si tiež rozdelíme cesto na kúsky. Vytvoríme kruh a narežeme ho na rovnaké trojuholníky, ktoré plníme tvarohovou plnkou. Stáčame širšou stranou k užšej. 
 - A tu máme 2 tvary koláčikov.
 -  Vrch potrieme olejom. Upečieme na plechu vyloženým pečiacim papierom 35 minút na 200 stupňov.
 - Upečené  ešte potrieme olejom a necháme vychladnúť.  Posypeme po vrchu práškovým cukrom.
 - V reze.