Tvarohové rožteky

Koláče plnené tvarohovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Tvarohové sú u nás najlepšie koláče.

14
porcií
40 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. V malej miske si urobíme kvások z droždia a 1 čaj. lyž. cukru a medzi prsty múky a 1/2 dcl vlažného mlieka. Do veľkej misy dáme múku, žĺtok, smotanu, cukor, rozpustené maslo, soľ, kvások a prilejeme ostatné mlieko, ktoré nám zostalo. Vypracujeme cesto, ktoré necháme nakysnúť na teplom mieste.
  2. Cesto nám pekne nakyslo.
  3. Teraz ho vyklopíme z misy na pomúčenú dosku. Rozdelíme ho na 2 polovice. Porežeme na rovnaké kúsky. Z každej jednej časti porezaného kúska si vytvoríme placičku, ktorú si na vrchu radielkom narežeme (tak ako je na obrázku).
  4. Plnka: Tvaroh vymiešame s vanilkovými cukrami, pridáme vanilkový pudingový prášok a kôru z citróna a všetko poriadne vymiešame a začneme plniť.
  5. Začneme rolovať od spodu.
  6. Vznikne nám koláčik v tvare rožteka.
  7. Z druhej polovice cesta si tiež rozdelíme cesto na kúsky. Vytvoríme kruh a narežeme ho na rovnaké trojuholníky, ktoré plníme tvarohovou plnkou. Stáčame širšou stranou k užšej.
  8. A tu máme 2 tvary koláčikov.
  9. Vrch potrieme olejom. Upečieme na plechu vyloženým pečiacim papierom 35 minút na 200 stupňov.
  10. Upečené ešte potrieme olejom a necháme vychladnúť. Posypeme po vrchu práškovým cukrom.
  11. V reze.