Koláč zo sladkých zemiakov
Jednoduchý, vláčny a jemný. Rozvonia celú kuchyňu. Bataty sa môžu nahradiť tekvicou hokkaido.
15 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| 2 hrnčeky |
|
| 2 ČL |
|
| 1/2 ČL |
|
| 1/2 ČL |
|
| 2 ČL |
|
| 1/4 ČL (strúhaný) |
|
| 1/4 ČL (rozdrvený) |
|
| štipka |
|
| 1 1/2 hrnčeka (pečené) |
|
| 2 ks |
|
| 1 hrnček (trstinový) |
|
| 1/4 hrnčeka |
|
| 1/2 hrnčeka |
|
| 1 ČL |
|
Postup
-
1
Sladké zemiaky (bataty) pečené v šupe necháme vychladnúť a očistíme. Zmiešame všetky suché suroviny. V miske popučíme bataty, dobre premiešame s vajcami, ktoré pridávame po jednom, cukrom, olejom, mliekom a vanilkou.
- 2
Mokré suroviny zmiešame so suchými. Dáme piecť do formy na srnčí chrbát. Vrch jemne posypeme muscovado cukrom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov, asi tak 45-50 minút. (Skúsime špajchľou, či je dobre upečený). Koláč je super jemný, akoby vlhký a krásne vonia.
- 2









Diskusia k receptu