Batatový koláč
Batatový koláč

Koláč zo sladkých zemiakov

kucharka - fotkakucharka, dnes 19:53
Koláč zo sladkých zemiakov
Foto: kucharka

Jednoduchý, vláčny a jemný. Rozvonia celú kuchyňu. Bataty sa môžu nahradiť tekvicou hokkaido.

15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky
2 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
2 ČL
1/4 ČL (strúhaný)
1/4 ČL (rozdrvený)
 štipka
1 1/2 hrnčeka (pečené)
2 ks
1 hrnček (trstinový)
1/4 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1 ČL



Postup

  1. 1

    Sladké zemiaky (bataty) pečené v šupe necháme vychladnúť a očistíme. Zmiešame všetky suché suroviny. V miske popučíme bataty, dobre premiešame s vajcami, ktoré pridávame po jednom, cukrom, olejom, mliekom a vanilkou.

  2. 2

    Mokré suroviny zmiešame so suchými. Dáme piecť do formy na srnčí chrbát. Vrch jemne posypeme muscovado cukrom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov, asi tak 45-50 minút. (Skúsime špajchľou, či je dobre upečený). Koláč je super jemný, akoby vlhký a krásne vonia.

    Koláč zo sladkých zemiakov  - obrázok 2

Diskusia k receptu

farbuska
Koláč vyzerá veľmi dobre. Recept sa mi páči a príležitostne ho vyskúšam. Ďakujem zaň.
haji
Chlebíček, koláč z neotřelé suroviny se mi líbí. Dobrý nápad, zajímavá chuť a krásný talíř!