Batatový koláč
Koláč zo sladkých zemiakov
Autor receptu: kucharka
Jednoduchý, vláčny a jemný. Rozvonia celú kuchyňu. Bataty sa môžu nahradiť tekvicou hokkaido.
|
15 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Sladké zemiaky (bataty) pečené v šupe necháme vychladnúť a očistíme. Zmiešame všetky suché suroviny.
V miske popučíme bataty, dobre premiešame s vajcami, ktoré pridávame po jednom, cukrom, olejom, mliekom a vanilkou.
- Mokré suroviny zmiešame so suchými. Dáme piecť do formy na srnčí chrbát. Vrch jemne posypeme muscovado cukrom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov, asi tak 45-50 minút. (Skúsime špajchľou, či je dobre upečený).
Koláč je super jemný, akoby vlhký a krásne vonia.