Batatový koláč

Koláč zo sladkých zemiakov

Autor receptu: kucharka

Jednoduchý, vláčny a jemný. Rozvonia celú kuchyňu. Bataty sa môžu nahradiť tekvicou hokkaido.

15 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Sladké zemiaky (bataty) pečené v šupe necháme vychladnúť a očistíme. Zmiešame všetky suché suroviny. V miske popučíme bataty, dobre premiešame s vajcami, ktoré pridávame po jednom, cukrom, olejom, mliekom a vanilkou.
  2. Mokré suroviny zmiešame so suchými. Dáme piecť do formy na srnčí chrbát. Vrch jemne posypeme muscovado cukrom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov, asi tak 45-50 minút. (Skúsime špajchľou, či je dobre upečený). Koláč je super jemný, akoby vlhký a krásne vonia.