Knedľová roláda
Knedľová roláda s hubovou plnkou
Autor receptu: redakcia
Najdokonalejším
tvarom je vraj
guľa, a to platí aj
o knedliach a knedličkách.
Doplnia polievku
či omáčku, ale môžu
byť aj kompletným
hlavným jedlom.
Slané i sladké, z cesta
či mäsa... s okrúhlym
tvarom počíta gastronómia
všetkých
národov zemegule.
4 porcie |
60 minút príprava |
12 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky uvaríme v šupke. Medzitým pripravíme plnku
a dip. Očistenú a nasekanú šalotku spolu s cesnakom osmažíme
na masle, pridáme huby a opražíme. Ochutíme soľou,
korením, cesnakom a nasekanou petržlenovou vňaťou.
- Pripravíme vodný kúpeľ, parenicu nakrájame a spolu
s kyslou smotanou vložíme do vodného kúpeľa. Za stáleho
miešania necháme spojiť. Dochutíme mletým bielym korením.
- Uvarené zemiaky očistíme a nastrúhame. Pridáme žĺtky,
múku a vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na štyri časti.
Každú časť rozvaľkáme do tvaru štvorca, nanesieme hubovú
plnku a zrolujeme. Varíme v osolenej vode na miernom ohni
12 minút. Rolády pred podávaním môžeme nakrájať na centimetrové
pláty a opiecť na masle.