Knedľová roláda

Knedľová roláda s hubovou plnkou

Autor receptu: redakcia

Najdokonalejším tvarom je vraj guľa, a to platí aj o knedliach a knedličkách. Doplnia polievku či omáčku, ale môžu byť aj kompletným hlavným jedlom. Slané i sladké, z cesta či mäsa... s okrúhlym tvarom počíta gastronómia všetkých národov zemegule.

4
porcie
60 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke. Medzitým pripravíme plnku a dip. Očistenú a nasekanú šalotku spolu s cesnakom osmažíme na masle, pridáme huby a opražíme. Ochutíme soľou, korením, cesnakom a nasekanou petržlenovou vňaťou.
  2. Pripravíme vodný kúpeľ, parenicu nakrájame a spolu s kyslou smotanou vložíme do vodného kúpeľa. Za stáleho miešania necháme spojiť. Dochutíme mletým bielym korením.
  3. Uvarené zemiaky očistíme a nastrúhame. Pridáme žĺtky, múku a vypracujeme cesto. Rozdelíme ho na štyri časti. Každú časť rozvaľkáme do tvaru štvorca, nanesieme hubovú plnku a zrolujeme. Varíme v osolenej vode na miernom ohni 12 minút. Rolády pred podávaním môžeme nakrájať na centimetrové pláty a opiecť na masle.