Zemiakové knedličky

Knedličky do polievky III. (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

Stále hľadám ten správny postup na výrobu knedličiek, ktoré som jedával v školskej jedálni. Včera som dostal tento recept, tak som ho hneď vyskúšal, na 80 % je to to, čo hľadám.* Knedličky majú skoro tú istú farbu, len sú mäkšie, tie školské boli trochu tmavšie a hutnejšie a v samom strede skoro suché. Napriek tomu sú tieto knedličky dobré a stoja za uvarenie či vyskúšanie.

20 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Potrebné suroviny: soľ, hladká múka, čierne mleté korenie, maslo, žĺtok, petržlenová vňať a zemiaky uvarené v šupke a potom ošúpané.
  2. Najskôr popučíme zemiaky a potom k nim pridávame ostatné suroviny.
  3. Posekanú petržlenovú vnať pridáme nakoniec a vymiešame cesto.
  4. Z hotového cesta narobíme knedličky - guľky veľkosti asi ako čerešňa a dáme uvariť na 2 až 3 minúty do polievky. Jemne premiešame, aby sa knedličky neprilepili o dno hrnca.
  5. V škole som si dával takto 3 plné taniere knedličiek a na "druhé" som už ani nešiel.
  6. Normálna porcia vyzerá asi takto. DOBRÚ CHUŤ.