Zemiakové knedličky
Knedličky do polievky III. (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
Stále hľadám ten správny postup na výrobu knedličiek, ktoré som jedával v školskej jedálni. Včera som dostal tento
recept, tak som ho hneď vyskúšal, na 80 % je to to, čo hľadám.* Knedličky majú skoro tú istú farbu, len sú mäkšie, tie
školské boli trochu tmavšie a hutnejšie a v samom strede skoro suché. Napriek tomu sú tieto knedličky dobré a
stoja za uvarenie či vyskúšanie.
20 minút príprava |
3 minút tepelná úprava |
Postup
- Potrebné suroviny: soľ, hladká múka, čierne mleté korenie, maslo, žĺtok, petržlenová vňať a zemiaky uvarené v šupke a potom ošúpané.
- Najskôr popučíme zemiaky a potom k nim pridávame ostatné suroviny.
- Posekanú petržlenovú vnať pridáme nakoniec a vymiešame cesto.
- Z hotového cesta narobíme knedličky - guľky veľkosti asi ako čerešňa a dáme uvariť na 2 až 3 minúty do polievky. Jemne premiešame, aby sa knedličky neprilepili o dno hrnca.
- V škole som si dával takto 3 plné taniere knedličiek a na "druhé" som už ani nešiel.
- Normálna porcia vyzerá asi takto. DOBRÚ CHUŤ.