Plnená bravčová sviečkovica
Plnená bravčová sviečkovica

Klobásou plnená bravčová sviečková s karamelizovanými slivkami fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 13. januára 2019

Dnešný sviatočný obed

5-6
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

600 g
200 g domáca
podľa chuti
podľa chuti
štipka
štipka
1 ks menšia
2 strúčiky
100 ml
100 ml
1 PL
Karamelizované slivky:
500 ml (kompót)
2 PL
50 ml
Príloha:
 (varené)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčovú sviečkovú som umyla, osušila a pripravila som klobásu. Práve som ju vybrala z mrazničky, aby sa mi ľahšie vsunula do otvoru.

    Klobásou plnená bravčová sviečková s karamelizovanými slivkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do mäsa som urobila úzkym nožom otvor...

    Klobásou plnená bravčová sviečková s karamelizovanými slivkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...vsunula som klobásu, keďže mäso je nie z domáceho chovu, je trošku krehké...

    Klobásou plnená bravčová sviečková s karamelizovanými slivkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ... zviazala som ho kuchynským špagátom.

    Klobásou plnená bravčová sviečková s karamelizovanými slivkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na panvici som rozohriala masť a opiekla som ju zo všetkých strán.

    Klobásou plnená bravčová sviečková s karamelizovanými slivkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridala som k nej zbytok klobásy, cibuľu, osolila, korenila, posypala rascou a červenou mletou paprikou a podliala červeným vínom. Keď sa víno odparilo, podliala som ju mäsovým vývarom a pod pokrievkou som ju dusila 40 minút. Potom som ju odkryla a nechala som šťavu zredukovať.

    Klobásou plnená bravčová sviečková s karamelizovanými slivkami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hotovú sviečkovú som vybrala na dosku a nechala som ju postáť 15 minút.

    Klobásou plnená bravčová sviečková s karamelizovanými slivkami (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Potom som odstránila kuchynský špagát.

    Klobásou plnená bravčová sviečková s karamelizovanými slivkami (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Mäso som nakrájala na plátky. Pokiaľ sa piekla sviečková, pripravila som zemiaky.

    Klobásou plnená bravčová sviečková s karamelizovanými slivkami (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Karamelizované slivky: Na panvicu som dala skaramelizovať cukor a pridala som zavárané slivky. Tieto slivky zaváram presne na tieto účely, lebo pridávam do pohára iba 1 PL vody a 1 PL cukru a sterilizujem 20 minút, slivky sú tak ako čerstvé. Keď sa cukor roztopil, podliala som ich červeným vínom a iba chvíľku povarila. Slivky musia zostať v celosti, nesmú sa rozvariť.

    Klobásou plnená bravčová sviečková s karamelizovanými slivkami (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Hotové treba ihneď servírovať na taniere, šťava má byť hustá a lesklá.

    Klobásou plnená bravčová sviečková s karamelizovanými slivkami (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Hotový obed som uložila na taniere. Prajem vám dobrú chuť.

    Klobásou plnená bravčová sviečková s karamelizovanými slivkami (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Použila som tieto slivky.

    Klobásou plnená bravčová sviečková s karamelizovanými slivkami (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
Pekný recept. Obdivuji svázání masa, na tom ještě musím zapracovat. Také bych si pochutnala, výborný sváteční oběd se vším všudy!
Bolo by zaujímavé aj poznanie postupu zavárania tých slivák, myslím, že je to dôležitá súčasť receptu. Na tanieri to vyzerá ako z Hiltonu a verím, že to aj tak chutí. To je tak, keď sa použijú kvalitné suroviny...
@hannes , nič zložité, slivky umyť, vykôstkovať, natlačiť do pohára tak, aby sa zachovala ich štruktúra zaliať 1 PL lyžicou vody a zasypať 1 PL cukru, poháre zatvoriť a sterilizovať na 80C 20 min. to je všetko...slivky používam do koláčov, do guliek a tiež na tieto skvelé prílohy..keď mám domácu slivovicu pri karamelizovaní zalejem troškou slivovice...perfektné..nech sa vydarí...)


@45678 , zaváram slivky takto už hodne dávno, viem ich využiť v kuchyni počas zimných mesiacov..výborné do slivkových guliek, sú ako čerstvé..takto isto zaváram roky kôpor, len natlačím do pohára, zalejem octom a zatvorím, nesterilizujem..celú zimu mám nádherne zelený kôpor a s octom ochutím kyslé smotanové polievky..vďaka za komentár.-)

Pridaj komentár k receptu: