Hovädzie mäso

Kližka na čiernom pive so zeleninou (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

V akcii bola ponuka hovädzej kližky a neodolala som, lebo to je moje obľúbené mäso. Ináč drahé na peňaženku dôchodcu, ale vidina fajného guláša... no,nekúp :-). Nedávno som som pozerala recepty z Lidla a odtiaľ inšpirácia.

4
porcie
30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hovädziu kližku (nožina, lábsár,móčing a ešte ako ?) som umyla, utrela...
  2. ...nakrájala na kocky, pomúčila a premiešala.
  3. Na horúcu masť s olejom som dala kocky mäsa opiecť, pridala rascu a zatiahnuté mäso som vybrala na tanier. Pripravenú zeleninu som medzitým nakrájala...
  4. ...a dala na omastok restovať...
  5. ...ale sa pripekala, tak som trocha podliala pivom, aby sa nepripálila. Lebo ten výpek je najlepší a dodá jedlu chuť. Nechala som po opätovnom podliatí pivom tak 2x vydusiť zeleninu, potom som pridala mäso, pretlak, 3 bobkové listy, soľ, mleté čierne korenie, malú lyžičku cukru (vraj vyváži horkosť piva ), papriku mletú sladkú aj pálivú a podliala horúcou vodou. Pivo stačilo, veď čím zapijem obed?
  6. Mäso sa pomaly dusilo asi 80 minút,pri občasnom premiešaní a podlievaní. Tu je už mäkké a ja som dostala hlad. Určite je tu dosť receptov a ja nezvyknem pridávať rovnaké. Ale každý je trocha odlišný a neškodí pripomenúť. Je čas obeda,tak všetkým Varecháčom dobrú chuť :-).