Hovädzie mäso
Kližka na čiernom pive so zeleninou (fotorecept)
Autor receptu: frezia68
V akcii bola ponuka hovädzej kližky a neodolala som, lebo to je moje obľúbené mäso. Ináč drahé na peňaženku dôchodcu, ale
vidina fajného guláša... no,nekúp :-). Nedávno som som pozerala recepty z Lidla a odtiaľ inšpirácia.
4 porcie |
30 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Hovädziu kližku (nožina, lábsár,móčing a ešte ako ?) som umyla, utrela...
- ...nakrájala na kocky, pomúčila a premiešala.
- Na horúcu masť s olejom som dala kocky mäsa opiecť, pridala rascu a zatiahnuté mäso som vybrala na tanier. Pripravenú zeleninu som medzitým nakrájala...
- ...a dala na omastok restovať...
- ...ale sa pripekala, tak som trocha podliala pivom, aby sa nepripálila. Lebo ten výpek je najlepší a dodá jedlu chuť. Nechala som po opätovnom podliatí pivom tak 2x vydusiť zeleninu, potom som pridala mäso, pretlak, 3 bobkové listy, soľ, mleté čierne korenie, malú lyžičku cukru (vraj vyváži horkosť piva ), papriku mletú sladkú aj pálivú a podliala horúcou vodou. Pivo stačilo, veď čím zapijem obed?
- Mäso sa pomaly dusilo asi 80 minút,pri občasnom premiešaní a podlievaní. Tu je už mäkké a ja som dostala hlad. Určite je tu dosť receptov a ja nezvyknem pridávať rovnaké. Ale každý je trocha odlišný a neškodí pripomenúť. Je čas obeda,tak všetkým Varecháčom dobrú chuť :-).