Kivi-jablkové rezy so šľahačkou fotorecept
Foto: izabella929
Náš sviatočný zákusok na zelený týždeň predveľkonočný...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
1 KL |
|
na špic noža |
|
Plnka: | |
7 ks čerstvé |
|
2 ks |
|
100 ml |
|
2 |
|
2 PL |
|
650 ml |
|
Na vrch: | |
300 ml |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Vajcia s cukrom som vymiešala do peny.
-
2
Múku som zmiešala s práškom do pečiva a sódou a preosiala som do cesta na tri krát a opatrne vmiešala.
-
3
Cesto som vyliala na papierom vystlaný plech a upravila.
-
4
Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekol sa 12 min. Ešte za horúca som z neho stiahla kožu. Chladil sa na mriežke.
-
5
Pokiaľ sa korpus chladil pripravila som si plnku. Kivi a jablká som ošúpala.
-
6
Pokrájala som ich na drobné kocky.
-
7
Do 650 ml vody som dala variť ovocie. Kým začalo vrieť, vymiešala som v 100 ml vody Zlaté klasy a priliala som ich do vriaceho ovocia, miešala som až kým nezhustlo.
-
8
Ešte úplne horúcu kašu s ovocím som vyliala na korpus, ktorý som predtým už natrela hroznovým lekvárom. Takto upravený koláč som uložila na 2 hodiny do chladničky.
-
9
Po stuhnutí a vychladení som ho natrela šľahačkou a uložila opäť do chladničky. Zo šľahačky som si odložila aj na zdobenie vrchu. Šľahačku som vymiešala so Smetafixom a cukrom.
-
10
Natrela som na koláč a uložila na noc do chladničky.
-
11
Druhý deň som do šľahačky pridala pokrájané kivi a ozdobila pokrájané rezy, ktoré som krájala horúcim nožom. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu