Zeleninová polievka

Karfiolová polievka

Autor receptu: frommykitchendotcom

Suroviny

Postup

  1. Mrkvu, petržlen a zeler nastrúham na hrubom strúhadle alebo nakrájam na menšie kocky. V hrnci roztopíme maslo, pridáme zeleninu, prilejeme asi hrnček vody a podusíme.
  2. Ku koreňovej zelenine ešte pridám celú cibuľu a väčší strúčik cesnaku. Prihodím niekoľko semienok rasce, osolím a pridám mleté čierne korenie. Stačí dusiť pár minút, zelenina je hotová rýchlo, hlavne keď je nastrúhaná.
  3. Keď máme zeleninu podusenú, zvyknem pridať trochu hladkej múky na zahustenie (len tak pomedzi prsty).
  4. Pridám umytý karfiol, ktorý najprv rozdelím na malé ružičky, zalejem vodou, pridám kocku bujónu a nechám variť do zmäknutia.
  5. Hotovú polievku ešte dochutím podľa potreby a pridám trochu muškátového oriešku. Ozdobím nasekanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou.