Zeleninová polievka
Karfiolová polievka
Autor receptu: frommykitchendotcom
Postup
- Mrkvu, petržlen a zeler nastrúham na hrubom strúhadle alebo nakrájam na menšie kocky. V hrnci roztopíme maslo, pridáme zeleninu, prilejeme asi hrnček vody a podusíme.
- Ku koreňovej zelenine ešte pridám celú cibuľu a väčší strúčik cesnaku. Prihodím niekoľko semienok rasce, osolím a pridám mleté čierne korenie. Stačí dusiť pár minút, zelenina je hotová rýchlo, hlavne keď je nastrúhaná.
- Keď máme zeleninu podusenú, zvyknem pridať trochu hladkej múky na zahustenie (len tak pomedzi prsty).
- Pridám umytý karfiol, ktorý najprv rozdelím na malé ružičky, zalejem vodou, pridám kocku bujónu a nechám variť do zmäknutia.
- Hotovú polievku ešte dochutím podľa potreby a pridám trochu muškátového oriešku. Ozdobím nasekanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou.