Karfiol s hráškovým krémom a blanšírovanou špargľou podľa Pavla Berkyho videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 30. júla 2022

Módny návrhár a finalista šou MasterChef Česko 2020 Pavel Berky nám pripravil zaujímavý recept zo svojej kuchárskej knihy. Pozrite si, ako nápadito môžete podávať Zobraziť celý popisMódny návrhár a finalista šou MasterChef Česko 2020 Pavel Berky nám pripravil zaujímavý recept zo svojej kuchárskej knihy. Pozrite si, ako nápadito môžete podávať karfiol, ktorého je teraz všade dosť.

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
200 g
250 g
Hráškový krém:
200 g mrazený
100 ml
50 ml
1 ks
100 ml
Zálievka:
Kôprový olej:
100 ml
30 g čerstvý




Postup

  1. 1

    Maslo dáme do menšieho hrnca a na miernom plameni privedieme k varu. Keď sa na vrchu začne zrážať bielkovina, odoberieme ju. Maslo touto úpravou troška zhnedne a získa výbornú orieškovú chuť.

  2. 2

    Hráškový krém: V hrnci zohrejeme olej, pridáme za lyžičku pripraveného masla a dozlatista orestujeme najemno nakrájanú šalotku. Pridáme hrášok, dochutíme soľou a ešte chvíľku restujeme. Hrášok podlejeme vínom. Po zredukovaní vína, dolejeme mlieko a smotanu na šľahanie. Premiešame a chvíľu povaríme. Celú zmes prelejeme do vyššej nádoby a tyčovým mixérom rozmixujeme. Nakoniec hráškový krém precedíme cez sitko a dochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením.

  3. 3

    Karfiol: Karfiol nakrájame na plátky, ktoré 2 minútky povaríme v osolenej vode. Karfiol vyberieme, vývar si odložíme. Plátky karfiolu z každej strany osolíme a opečieme na panvici s rozohriatym hnedým maslom z oboch strán.

  4. 4

    Zo špargle odrežeme drevnaté konce a ošúpeme ju škrabkou. Kratučko ju povaríme vo vode, v ktorej sa varil karfiol. Potom špargľu vyberieme a vložíme do misky so studenou vodou, aby si zachovala zelenú farbu.

  5. 5

    Zálievka: Do misky dáme vínny ocot, balzamikový ocot, med, soľ, čierne korenie a dôkladne zamiešame. Nakoniec pridáme hráškové výhonky.

  6. 6

    Kôprový olej: Do nádoby na mixovanie dáme kôpor bez hrubých stoniek, olej, soľ a rozmixujeme.

  7. 7

    Opečený karfiol podávame s hráškovým krémom, oblanšírovanou špargľou, dozdobíme hráškovými výhonkami zo zálievky a pokvapkáme kôprovým olejom.

Diskusia k receptu

zizazi
Zdravím, váš recept som objavila náhodou. Páči sa mi a kedže je sezóna špargle vyskúšam. Veľmi som vám v Master cheefovi držala palce. Boli ste skvelý.