Zajačie fašírky
Karbonátky zo zajačieho mäsa z vývaru (fotorecept)
Autor receptu: veronika1999
Zvýšilo vám mäsko a zelenina z vývaru a neviete čo s ním? Vyskúšajte
tieto chutné karbonátky!
Postup
- Mäsko z uvareného zajačieho stehna oberieme, nožom na drobno pokrájame a vysypeme do misy, kde budeme dávať všetky ďalšie suroviny.
- Vidličkou popučíme uvarenú zeleninu (ja som mala mrkvu, petržlen a zeler). Zeleninu pridáme k mäsu.
- Pridáme vajíčko, múku, strúhanku, namočený chlieb, nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a ochutíme soľou a koreninami.
- Varechou premiešame a následne ešte rukou rozmágame obsah v mise :D
- Zo zmesi tvarujeme karbonátky, ktoré obalíme v strúhanke a vypražíme z oboch strán na oleji (môžete aj na bravčovej masti).
- Ukladáme na tácku s kuchynskou utierkou, aby prebytočná masť stiekla do servítky. Podávame s opekanými zemiakmi alebo kašou s tzatziky dipom. Hotovo, dobrú chuť 😋