Zajačie fašírky

Karbonátky zo zajačieho mäsa z vývaru (fotorecept)

Autor receptu: veronika1999

Zvýšilo vám mäsko a zelenina z vývaru a neviete čo s ním? Vyskúšajte tieto chutné karbonátky!

Suroviny

Postup

  1. Mäsko z uvareného zajačieho stehna oberieme, nožom na drobno pokrájame a vysypeme do misy, kde budeme dávať všetky ďalšie suroviny.
  2. Vidličkou popučíme uvarenú zeleninu (ja som mala mrkvu, petržlen a zeler). Zeleninu pridáme k mäsu.
  3. Pridáme vajíčko, múku, strúhanku, namočený chlieb, nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a ochutíme soľou a koreninami.
  4. Varechou premiešame a následne ešte rukou rozmágame obsah v mise :D
  5. Zo zmesi tvarujeme karbonátky, ktoré obalíme v strúhanke a vypražíme z oboch strán na oleji (môžete aj na bravčovej masti).
  6. Ukladáme na tácku s kuchynskou utierkou, aby prebytočná masť stiekla do servítky. Podávame s opekanými zemiakmi alebo kašou s tzatziky dipom. Hotovo, dobrú chuť 😋