Kakaový koláč
Kakaový koláč

Rýchla kefírová buchta

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 26. apríla 2023

Suroviny

250 g
200 g
4 PL
2 ČL
500 ml
150 ml
1 ks
Na potretie:
2 PL
Poleva:
200 g
1 PL
 pár kvapiek
1 PL




Postup

  1. 1

    Všetky sypké suroviny na cesto spolu zmiešame (múka, práškový cukor, kakao, sóda bikarbóna). V druhej nádobe spolu vymiešame kefír, olej a vajce.

  2. 2

    Sypké suroviny opatrne vsypeme k tekutým, premiešame, aby sme nemali hrudky a cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech 30x20 cm. Upečieme.

  3. 3

    Poleva: Čokoládu roztopíme spolu s maslom, pridáme pár kvapiek oleja a práškový cukor.

  4. 4

    Ešte teplý upečený koláč namažeme marhuľovým džemom a polejeme polevou.

Diskusia k receptu

olinecka
Jednoduchá príprava ktorej sa nedá odolať u mňa, super.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia