Rýchla kefírová buchta
Foto: frommykitchendotcom
Suroviny
250 g |
|
200 g |
|
4 PL |
|
2 ČL |
|
500 ml |
|
150 ml |
|
1 ks |
|
Na potretie: | |
2 PL |
|
Poleva: | |
200 g |
|
1 PL |
|
pár kvapiek |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Všetky sypké suroviny na cesto spolu zmiešame (múka, práškový cukor, kakao, sóda bikarbóna). V druhej nádobe spolu vymiešame kefír, olej a vajce.
- 2
Sypké suroviny opatrne vsypeme k tekutým, premiešame, aby sme nemali hrudky a cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech 30x20 cm. Upečieme.
- 3
Poleva: Čokoládu roztopíme spolu s maslom, pridáme pár kvapiek oleja a práškový cukor.
- 4
Ešte teplý upečený koláč namažeme marhuľovým džemom a polejeme polevou.
Tiež kakaový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu