Kačacie prsia
Kačacie prsia

Kačacie prsia s marmeládou z červenej cibule, s foie gras a so zelerovým pyré

Peter Ďurčo
executive chef reštaurácie hotela Lesná v Starej Lesnej, 29. októbra 2020
Kačacie prsia s marmeládou z červenej cibule, s foie gras a so zelerovým pyré
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

800 g
80 g (prerastená kačacia pečeň)
60 g
200 g
200 ml
60 g
200 ml
320 g
4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kačacie prsia zbavíme kože, osolíme a udusíme domäkka. Pred podávaním krátko opečieme na časti tuku z kože z oboch strán. Z kože z kačacích pŕs nakrájame drobučké škvarky, ktoré vypečieme dozlatista. Prerastenú kačaciu pečeň (foie gras) prudko opečieme.

  2. 2

    Cibuľu nakrájame na jemné klinky a dusíme na masle. Zalejeme vínom, osolíme, pridáme med a dusíme až do konzistencie marmelády.

  3. 3

    Očistený zeler nakrájame na kocky, opečieme na masle. Zalejeme vývarom a uvaríme domäkka. Uvarený zeler rozmixujeme na tuhé pyré. Z chleba pripravíme hrianky, natrieme pyré, podávame s kačacími prsami, pečeňou a cibuľovou marmeládou.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre