Kačacie prsia s marmeládou z červenej cibule, s foie gras a so zelerovým pyré
Peter Ďurčo
executive chef reštaurácie hotela Lesná v Starej Lesnej, 29. októbra 2020
executive chef reštaurácie hotela Lesná v Starej Lesnej, 29. októbra 2020

Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
Suroviny
800 g |
|
80 g (prerastená kačacia pečeň) |
|
60 g |
|
200 g |
|
200 ml |
|
60 g |
|
200 ml |
|
320 g |
|
4 ks |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Kačacie prsia zbavíme kože, osolíme a udusíme domäkka. Pred podávaním krátko opečieme na časti tuku z kože z oboch strán. Z kože z kačacích pŕs nakrájame drobučké škvarky, ktoré vypečieme dozlatista. Prerastenú kačaciu pečeň (foie gras) prudko opečieme.
- 2
Cibuľu nakrájame na jemné klinky a dusíme na masle. Zalejeme vínom, osolíme, pridáme med a dusíme až do konzistencie marmelády.
- 3
Očistený zeler nakrájame na kocky, opečieme na masle. Zalejeme vývarom a uvaríme domäkka. Uvarený zeler rozmixujeme na tuhé pyré. Z chleba pripravíme hrianky, natrieme pyré, podávame s kačacími prsami, pečeňou a cibuľovou marmeládou.
Tiež kačacie prsia:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu