Kačacia nátierka s karamelizovanou šalotkou fotorecept
Igor Čehy
šéfkuchár Reštaurácie Kaštieľ Studené, 11. mája 2018
šéfkuchár Reštaurácie Kaštieľ Studené, 11. mája 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20 minút
príprava
príprava
Suroviny
2 ks (pečené) |
|
5 PL |
|
1-2 ks |
|
200 ml |
|
1 PL |
|
1 hlavička |
|
čerstvý |
|
(z kačacích stehien) |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Šalotku nakrájame, prudko opečieme na kačacej masti, posypeme cukrom a zalejeme červeným vínom. Redukujeme, kým nezíska konzistenciu podobnú medu.
-
2
Upečené stehná vykostíme, mäso natrháme a nasekáme nadrobno. Pridáme cesnak, ktorý sme uvarili v kačacej masti, a karamelizovanú šalotku. Pridáme výpek z kačacích stehien podľa potreby. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a nasekaným tymianom. Zmes vymiešame alebo rozmixujeme a odložíme do chladu. Podávame s dochrumkava opečenou bagetkou a kyslou uhorkou.
Diskusia k receptu