Kačacia nátierka
Kačacia nátierka

Kačacia nátierka s karamelizovanou šalotkou fotorecept

Igor Čehy
šéfkuchár Reštaurácie Kaštieľ Studené, 11. mája 2018
Kačacia nátierka s karamelizovanou šalotkou (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20 minút
príprava

Suroviny

2 ks (pečené)
5 PL
1-2 ks
200 ml
1 PL
1 hlavička
 čerstvý
 (z kačacích stehien)




Postup

  1. 1

    Šalotku nakrájame, prudko opečieme na kačacej masti, posypeme cukrom a zalejeme červeným vínom. Redukujeme, kým nezíska konzistenciu podobnú medu.

    Kačacia nátierka s karamelizovanou šalotkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Upečené stehná vykostíme, mäso natrháme a nasekáme nadrobno. Pridáme cesnak, ktorý sme uvarili v kačacej masti, a karamelizovanú šalotku. Pridáme výpek z kačacích stehien podľa potreby. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a nasekaným tymianom. Zmes vymiešame alebo rozmixujeme a odložíme do chladu. Podávame s dochrumkava opečenou bagetkou a kyslou uhorkou.

    Kačacia nátierka s karamelizovanou šalotkou (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia