Jogurtová zmrzlina s ananásom, malinovou penou a pistáciovým karamelom
šéfkuchár a spolumajiteľ podniku Bao Brothers, 26. marca 2022

Foto: Matej Hutta
Suroviny
| Zmrzlina: | |
| 600 g |
|
| 250 g |
|
| 200 g |
|
| z 2 citrónov |
|
| Nakladaný ananás: | |
| 1 ks čerstvý |
|
| 300 g |
|
| 300 ml |
|
| 2 zrnká |
|
| 2 tyčinky |
|
| 1 (CL |
|
| Pistáciový karamel: | |
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| Malinová pena: | |
| 600 g |
|
| 80 g |
|
| 4 plátky |
|
| (na namočenie želatíny) |
|
Postup
-
1
Zmrzlina: Do hrnca dáme mlieko, pridáme cukor a zohrievame, kým sa cukor nerozpustí. Odstavíme, dáme do misky a zmiešame s jogurtom a s citrónovou šťavou. Zmes schladíme a dáme do mrazničky. Počas mrazenia priebežne vyberáme a miešame, pokiaľ zmes nezamrzne. Počas mrazenia miešame preto, aby sa v zmrzline nerobili kryštáliky a aby mala krémovú konzistenciu.
- 2
Nakladaný ananás: Ananás ošúpeme, nakrájame na malé kocky. Z vody, cukru a korenia urobíme sirup, do ktorého ananás naložíme a zavákuujeme alebo nepriedušne uzatvoríme.
- 3
Pistáciový karamel: Z cukru urobíme karamel, pridáme pistácie, vylejeme na silikónovú podložku a necháme stuhnúť. Stuhnuté nalámeme.
- 4
Malinová pena: Plátky želatíny namočíme do studenej vody na pár minút, kým želatína nezmäkne. Do hrnca dáme malinové pyré a cukor a zahrievame, kým sa cukor nerozpustí. Potom stiahneme z ohňa a pridáme namočenú želatínu. Dôkladne rozmiešame, aby sa želatína rozpustila. Malinovú zmes naplníme do sifónovej fľaše a nabijeme tromi bombičkami.
- 5
Do pohárov dáme zmrzlinu, na ňu ananás, malinovú penu a plátok karamelu.
- 6
TIP: Korenie piatich chutí môžeme kúpiť alebo si ho urobíme doma. Piatimi koreniami sú hviezdičky badiánu, semienka fenikla, zrnká sečuánskeho korenia (alebo čierneho korenia), celé klinčeky a tyčinka škorice. Všetky koreniny sa tri minúty opražia na panvici, aby sa uvoľnila aróma. Potom sa rozdrvia v mažiari alebo rozmixujú, resp. zomelú.
Tiež jogurtová zmrzlina:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu