Foto: evusik
Kedysi ked v obchode bola dostať maximálne tak Polárková torta alebo Ruská zmrzlina robievala som domácu zmrzlinu pomerne často - takú z vajec. Nedávno Zobraziť celý popisKedysi ked v obchode bola dostať maximálne tak Polárková torta alebo Ruská zmrzlina robievala som domácu zmrzlinu pomerne často - takú z vajec. Nedávno tu uviedla recept na jogurtovú zmrmlinu Michsamat a mne sa zachcelo ju vyskúšať. Spojila som Mischin recept a postup ktorý som kedysi pri výrobe zmrzliny používala. A tu je výsledok.
Postup
-
1
Kedže som deň predtým robila domáci jogurt z dobrého domáceho mlieka použila som ten. Takže postup je úplne jednoduchý: šľahačku vyšľaháme, pridáme cukor a už bez šľahania zamiešame jogurt.
-
2
Ja som sa rozhodla že spravím tri druhy. Zmes som si teda rozdelila do troch nádob do jednej som pridala trochu rozmixovaných jahôd a trochu na kúsky nakrájaných jahôd. Do druhej som primiešala kopcovatú lyžicu kakaa a do tretej so primiešala trochu na drobnejšie a trochu nahrubšie nastrúhanej čokolády. Nádoby som uzavrela viečkom a šup s nimi do mrazáka.
-
3
Trik je v tom, že zmrzlinu musíte počas mrazenia premiešať, stačí 2x vždy po pol hodine vidličkou dobre premiešať, uhladiť povrch a znova dať mraziť. A to je všetko. Ja som práve počas písania dorazila tú misku plnú zmrzliny čo je na vrchnom obrázku a mám dosť. Ak mám byť úprimná najlepšia bola jahodová - mňam, ale celkovo táto zmrzlina pripomína Míšu.
varecha.pravda.sk/recepty/domaci-jogurt/5835-pouzi.html...
vyskúšaj, ja takto robím jogurt veľmi dlho a je výborný a hlavne odkedy sa dá kúpiť mlieko z automato tak to nemá chybu