Pórová polievka
Pórová polievka

Jemná krémová pórová polievka s krutónmi fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, včera 17:43
Jemná krémová pórová polievka s krutónmi (fotorecept)
Foto: olinecka

Sýta polievka, ktorú sa oplatí uvariť. Poteší aj tých najnáročnejších.

4-5
porcie
15 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks stredne veľká
2 strúčiky
1 l (alebo bujón)
3 ks
podľa chuti
podľa chuti
3 PL
100-150 ml
Krutóny:
7-8 ks
2 strúčiky
3-4 PL




Postup

  1. 1

    Suroviny na polievku. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame nadrobno. Pór umyjeme, osušíme nakrájame na tenké kolieska.

    Jemná krémová pórová polievka s krutónmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Maslo v hrnci rozpustíme, pridáme nasekanú cibuľu, cesnak nakrájaný pór. Za stáleho miešania restujeme 3-4 minúty, pridáme očistené nakrájané zemiaky. Horúcou vodou zalejeme zeleninový bujón, premiešame a prilejeme do základu.

    Jemná krémová pórová polievka s krutónmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Okoreníme, osolíme, varíme pod pokrievkou na miernom plameni 20-25 minút.

    Jemná krémová pórová polievka s krutónmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po uvarení tyčovým mixérom premixujeme dohladka.

    Jemná krémová pórová polievka s krutónmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Nakoniec pridáme smotanu na šľahanie a krátko necháme prejsť varom. Polievku podávame s krutónmi, dobrú chuť.

    Jemná krémová pórová polievka s krutónmi (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Krutóny: Toustový chlieb nakrájame na kocky, rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie, osolíme, pridáme sušenú bazalku, pretlačený cesnak, pokvapkáme olivovým olejom a premiešame.

    Jemná krémová pórová polievka s krutónmi (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dáme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme 15-20 minút do zlatista.

    Jemná krémová pórová polievka s krutónmi (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu