Jemná krémová pórová polievka s krutónmi fotorecept
Sýta polievka, ktorú sa oplatí uvariť. Poteší aj tých najnáročnejších.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
1 ks stredne veľká |
|
2 strúčiky |
|
1 l (alebo bujón) |
|
3 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
3 PL |
|
100-150 ml |
|
Krutóny: | |
7-8 ks |
|
2 strúčiky |
|
3-4 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Suroviny na polievku. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame nadrobno. Pór umyjeme, osušíme nakrájame na tenké kolieska.
-
2
Maslo v hrnci rozpustíme, pridáme nasekanú cibuľu, cesnak nakrájaný pór. Za stáleho miešania restujeme 3-4 minúty, pridáme očistené nakrájané zemiaky. Horúcou vodou zalejeme zeleninový bujón, premiešame a prilejeme do základu.
-
3
Okoreníme, osolíme, varíme pod pokrievkou na miernom plameni 20-25 minút.
-
4
Po uvarení tyčovým mixérom premixujeme dohladka.
-
5
Nakoniec pridáme smotanu na šľahanie a krátko necháme prejsť varom. Polievku podávame s krutónmi, dobrú chuť.
-
6
Krutóny: Toustový chlieb nakrájame na kocky, rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie, osolíme, pridáme sušenú bazalku, pretlačený cesnak, pokvapkáme olivovým olejom a premiešame.
-
7
Dáme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme 15-20 minút do zlatista.
Diskusia k receptu