Pórová polievka
Jemná krémová pórová polievka s krutónmi (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Sýta polievka, ktorú sa oplatí uvariť. Poteší aj tých najnáročnejších.
4-5 porcie |
15 minút príprava |
20-25 minút tepelná úprava |
Postup
- Suroviny na polievku. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame nadrobno. Pór umyjeme, osušíme nakrájame na tenké kolieska.
- Maslo v hrnci rozpustíme, pridáme nasekanú cibuľu, cesnak nakrájaný pór. Za stáleho miešania restujeme 3-4 minúty, pridáme očistené nakrájané zemiaky. Horúcou vodou zalejeme zeleninový bujón, premiešame a prilejeme do základu.
- Okoreníme, osolíme, varíme pod pokrievkou na miernom plameni 20-25 minút.
- Po uvarení tyčovým mixérom premixujeme dohladka.
- Nakoniec pridáme smotanu na šľahanie a krátko necháme prejsť varom. Polievku podávame s krutónmi, dobrú chuť.
- Krutóny: Toustový chlieb nakrájame na kocky, rozložíme na plech vyložený papierom na pečenie, osolíme, pridáme sušenú bazalku, pretlačený cesnak, pokvapkáme olivovým olejom a premiešame.
- Dáme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme 15-20 minút do zlatista.