Jelenie karé

Jelenie karé na červenom víne a zelenine (fotorecept)

Autor receptu: vianni

Trošku dlhšia príprava, ale keď je čas, je to aj zábava.

7
porcií
50 minút
príprava
130 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Prešpikoval som jelenie karé s cesnakom a slaninou, pridal som korenie a soľ a zalial pol litrom červeného vína. Premiešal a nechal v chladničke asi 24 h.
  2. Vybral som mäso z pácu, osušil, na masti osmahol, aby sa zatiahlo a odložil na chvíľu. Precedil som pác a tiež osmažil tú zeleninu, trocha soli a potom mäso späť. Zalial som vínom. Dusil som to na miernom ohni, trochu to ešte treba podlievať vývarom. Ja som mal len z kocky bujón (škoda) .
  3. Dusíme a dusíme asi 2 h.
  4. Vybral som mäso, rozmixoval ponorným mixérom zeleninu, v ktorej sa to dusilo, pridal hríbiky namočené v mlieku, povaril, potom brusnicový lekvár 2 lyžice a na koniec postrúhanú citrónovú kôru, možno aj trochu citrónu vytlačiť. Prevariť mäso späť a hotovo. Mäso sa pekne krája, ostrým nožom. Nakrájané mäso môžete dať späť do omáčky. Vždy sa to scvrkne, nepočítajte s tým že nakrmite z kila mäsa desať hladných krkov😁
  5. Najlepší by bol karlovarský knedlík ale nemal som petrželovú vňať tak som urobil k tomu šťouchané bataty s osmaženou cibulkou a paprikou.
  6. Môže byť? U mně dobrý 🤩😁🤩 🤩