Jelenie karé
Jelenie karé na červenom víne a zelenine (fotorecept)
Autor receptu: vianni
Trošku dlhšia príprava, ale keď je čas, je to aj zábava.
7 porcií |
50 minút príprava |
130 minút tepelná úprava |
Postup
- Prešpikoval som jelenie karé s cesnakom a slaninou, pridal som korenie a soľ a zalial pol litrom červeného vína. Premiešal a nechal v chladničke asi 24 h.
- Vybral som mäso z pácu, osušil, na masti osmahol, aby sa zatiahlo a odložil na chvíľu. Precedil som pác a tiež osmažil tú zeleninu, trocha soli a potom mäso späť. Zalial som vínom. Dusil som to na miernom ohni, trochu to ešte treba podlievať vývarom. Ja som mal len z kocky bujón (škoda) .
- Dusíme a dusíme asi 2 h.
- Vybral som mäso, rozmixoval ponorným mixérom zeleninu, v ktorej sa to dusilo, pridal hríbiky namočené v mlieku, povaril, potom brusnicový lekvár 2 lyžice a na koniec postrúhanú citrónovú kôru, možno aj trochu citrónu vytlačiť. Prevariť mäso späť a hotovo. Mäso sa pekne krája, ostrým nožom. Nakrájané mäso môžete dať späť do omáčky. Vždy sa to scvrkne, nepočítajte s tým že nakrmite z kila mäsa desať hladných krkov😁
- Najlepší by bol karlovarský knedlík ale nemal som petrželovú vňať tak som urobil k tomu šťouchané bataty s osmaženou cibulkou a paprikou.
- Môže byť? U mně dobrý 🤩😁🤩 🤩