Jelenie karé s višňovo-čokoládovou omáčkou fotorecept
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 22. novembra 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
800–900 g |
|
500–600 g (mrkva, petržlen, zeler) |
|
1-2 ks menšia |
|
100-200 ml |
|
200 g (bez kôstok) |
|
500 ml |
|
100 g |
|
100 g |
|
200 ml |
|
|
|
|
|
|
|
150 g |
|
Postup
-
1
V hrnci rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a slaninu, opečieme dozlatista a pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu. Opečieme na prudkom plameni pár minút, podlejeme vývarom, pridáme soľ, mleté čierne korenie a na miernom ohni dusíme domäkka.
-
2
Potom pridáme polovicu višňového kompótu, prevaríme a ponorným mixérom rozmixujeme dohladka, kým nevznikne hustá omáčka, dochutíme soľou, korením a mletými borievkami.
- 3
Na panvici rozpálime olej a maslo a pridáme nasolené a okorenené steaky, ktoré sme pripravili z jelenieho karé (4–5 porcií). Opekáme sprudka 2 minúty z každej strany. Potom pomaly dopekáme na otvorenej panvici na miernejšom plameni ďalšie 3 minúty podľa hrúbky steaku. Steak po dokončení môžeme ešte prekrojiť na 3–4 plátky.
- 4
Na tanier dáme pripravenú omáčku, na ktorú poukladáme plátky mäsa, a prelejeme horkou čokoládou, ktorú sme rozpustili v miske nad parou.
Tiež karé:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu