Tofu
Jednoduché tofu na čínsky spôsob
Autor receptu: ryzasos
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Tofu na čínsky spôsob je tradičné čínske jedlo, ktoré nájdete snáď v každej
čínskej reštaurácii u nás.* Pozostáva z chutnej kombinácie tofu, zeleniny, rôznych druhov húb, klíčkov, sójovej omáčky a
zahustené je škrobom. Skúste toto jedlo z čínskej kuchyne plné chutí, ktoré budete mať hotové do pol hodiny.
3 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Sušené huby namočíme na 10 minút do horúcej vody.
- Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou.
- Potom ju v hrnci zalejeme 500 ml vody, pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju na miernom plameni do mäkka (približne 15 minút).
- Vo woku alebo v hrnci na rozpálenom oleji opražíme nakrájanú cibuľu do sklovita.
- Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, nastrúhanú mrkvu, nakrájané šampiňóny a namočené čínske huby, na pásiky nakrájané tofu a 5 minút restujeme za občasného miešania.
- Potom pridáme sójovú omáčku a kurací vývar rozmiešaný so škrobom a premiešame.
- Jedlo necháme variť na slabšom plameni približne 5 minút.
- Napokon do neho vmiešame klíčky, minútu necháme prevrieť a môžeme ho podávať spolu s uvarenou ryžou.