Tofu

Jednoduché tofu na čínsky spôsob

Autor receptu: ryzasos

Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Tofu na čínsky spôsob je tradičné čínske jedlo, ktoré nájdete snáď v každej čínskej reštaurácii u nás.* Pozostáva z chutnej kombinácie tofu, zeleniny, rôznych druhov húb, klíčkov, sójovej omáčky a zahustené je škrobom. Skúste toto jedlo z čínskej kuchyne plné chutí, ktoré budete mať hotové do pol hodiny.

3
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Sušené huby namočíme na 10 minút do horúcej vody.
  2. Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou.
  3. Potom ju v hrnci zalejeme 500 ml vody, pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju na miernom plameni do mäkka (približne 15 minút).
  4. Vo woku alebo v hrnci na rozpálenom oleji opražíme nakrájanú cibuľu do sklovita.
  5. Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, nastrúhanú mrkvu, nakrájané šampiňóny a namočené čínske huby, na pásiky nakrájané tofu a 5 minút restujeme za občasného miešania.
  6. Potom pridáme sójovú omáčku a kurací vývar rozmiešaný so škrobom a premiešame.
  7. Jedlo necháme variť na slabšom plameni približne 5 minút.
  8. Napokon do neho vmiešame klíčky, minútu necháme prevrieť a môžeme ho podávať spolu s uvarenou ryžou.