Jazmínová ryža
Jazmínová ryža s pomarančom, brusnicami a kuracími kúskami
Autor receptu: ryzasos
Jedinečná kombinácia aromatickej jazmínovej ryže, kuracieho mäsa, sladkých pomarančov, chrumkavých orieškov a sušených
brusníc v tomto fit recepte vám určite roztancuje chuťové poháriky.* Recept je veľmi jednoduchý a pomerne rýchly, poďte ho
vyskúšať.
2 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou a potom ju v hrnci zalejeme 250 ml vody.
- Pridáme soľ a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni, približne 10 minút.
- Potom do nej vmiešame brusnice, pomarančovú kôru, nasekané orechy a pór, prikryjeme a varíme ešte 5 minút na slabom plameni.
- Na grilovacej alebo klasickej panvici si medzičasom na rozpálenom oleji orestujeme prelisované strúčiky cesnaku.
- Pridáme na malé kúsky nakrájané kuracie mäso, okoreníme ho, osolíme a grilujeme za častého miešania do zlatista (približne 8 minút).
- Hotové kuracie mäso podávame s uvarenou ryžou a napokon ešte posypeme čerstvým pórom a môžeme pokvapkať aj extra panenským olivovým olejom.