Jazmínová ryža

Jazmínová ryža s pomarančom, brusnicami a kuracími kúskami

Autor receptu: ryzasos

Jedinečná kombinácia aromatickej jazmínovej ryže, kuracieho mäsa, sladkých pomarančov, chrumkavých orieškov a sušených brusníc v tomto fit recepte vám určite roztancuje chuťové poháriky.* Recept je veľmi jednoduchý a pomerne rýchly, poďte ho vyskúšať.

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou a potom ju v hrnci zalejeme 250 ml vody.
  2. Pridáme soľ a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni, približne 10 minút.
  3. Potom do nej vmiešame brusnice, pomarančovú kôru, nasekané orechy a pór, prikryjeme a varíme ešte 5 minút na slabom plameni.
  4. Na grilovacej alebo klasickej panvici si medzičasom na rozpálenom oleji orestujeme prelisované strúčiky cesnaku.
  5. Pridáme na malé kúsky nakrájané kuracie mäso, okoreníme ho, osolíme a grilujeme za častého miešania do zlatista (približne 8 minút).
  6. Hotové kuracie mäso podávame s uvarenou ryžou a napokon ešte posypeme čerstvým pórom a môžeme pokvapkať aj extra panenským olivovým olejom.