Jahodové risotto
Jahodové risotto
Autor receptu: ryzasos
Netradičná kombinácia, ale zato naozaj originálna chuť. Vyskúšajte túto kombináciu sladkých jahôd, slaného vývaru a al dente
ryže.
4 porcie |
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si pripravte zeleninový vývar, potrebujete na to mrkvu, cibuľu, cesnak, stonkový zeler a zrelú paradajku. Všetku zeleninu nakrájajte na drobno a pridajte do hrnca s litrom vody. Varte 18 - 20 minút.
- Vývar sceďte cez sitko a zeleninu odložte bokom.
- Očistite a nakrájajte jahody.
- Vo veľkom hrnci rozohrejte maslo, pridajte nakrájanú jarnú cibuľu a cesnak a restujte do zlata.
- Potom pridajte ryžu a restujte, až kým nebude priehľadná.
- Postupne pridávajte vývar a miešajte. Okrem vývaru pridajte aj víno cava a pokračujte v miešaní. Vždy pridajte tekutiny, až kým sa všetka v hrnci nevstrebe.
- Približne v polovici pridajte 150 g nakrájaných jahôd a premiešajte.
- Dochuťte soľou a korením.
- Tesne pred dovarením pridajte zvyšok jahôd.
- Môžete podávať posypané nastrúhaným parmezánom.