Jahodové risotto

Jahodové risotto

Autor receptu: ryzasos

Netradičná kombinácia, ale zato naozaj originálna chuť. Vyskúšajte túto kombináciu sladkých jahôd, slaného vývaru a al dente ryže.

4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv si pripravte zeleninový vývar, potrebujete na to mrkvu, cibuľu, cesnak, stonkový zeler a zrelú paradajku. Všetku zeleninu nakrájajte na drobno a pridajte do hrnca s litrom vody. Varte 18 - 20 minút.
  2. Vývar sceďte cez sitko a zeleninu odložte bokom.
  3. Očistite a nakrájajte jahody.
  4. Vo veľkom hrnci rozohrejte maslo, pridajte nakrájanú jarnú cibuľu a cesnak a restujte do zlata.
  5. Potom pridajte ryžu a restujte, až kým nebude priehľadná.
  6. Postupne pridávajte vývar a miešajte. Okrem vývaru pridajte aj víno cava a pokračujte v miešaní. Vždy pridajte tekutiny, až kým sa všetka v hrnci nevstrebe.
  7. Približne v polovici pridajte 150 g nakrájaných jahôd a premiešajte.
  8. Dochuťte soľou a korením.
  9. Tesne pred dovarením pridajte zvyšok jahôd.
  10. Môžete podávať posypané nastrúhaným parmezánom.