Jahodové pokušenie z odpaľovaného cesta fotorecept
Foto: olinecka
Konečne teplo, ovocie dozrieva a ja sa veľmi teším keď môžem upiecť niečo dobré pre mojich doma. Z prvej úrody jahôd takáto dobrota, ktorá Zobraziť celý popisKonečne teplo, ovocie dozrieva a ja sa veľmi teším keď môžem upiecť niečo dobré pre mojich doma. Z prvej úrody jahôd takáto dobrota, ktorá poteší aj tých najnáročnejších.
porcií
príprava
na 200/180 °C
Suroviny
Odpaľovane cesto: | |
150 ml studené |
|
150 ml studená |
|
100 g čerstvé (alebo Palmarin) |
|
2 ČL |
|
štipka |
|
4 ks |
|
180 g |
|
Plnka: | |
250 g |
|
250-300 ml (40 %) |
|
100 g rozpustená |
|
(alebo iné ovocie podľa sezóny) |
|
Navrch: | |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme cesto. Vodu, mlieko, maslo, štipku soli a cukor dáme do hrnca, privedieme do varu, stiahneme plameň a varechou vmiešame preosiatu múku. Miešame na miernom plameni pokiaľ sa cesto neodlepuje od hrnca. Potom cesto preložíme do mixéra prešľaháme, nech nám trocha vychladne a nakoniec do cesta vmiešame postupne po jednom vajíčka. Cesto preložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.
-
2
Väčší plech ( 31x41cm) dobre vymastíme a nastriekame asi10 cm dlhé pásiky cesta. Rúru predhrejeme na 200 stupňov pečieme 15 minút, potom teplotu stiahneme na 180 stupňov a pri pootvorených dvierkach pečieme ďalších 15 minút do zlatista.
-
3
Po vychladnutí upečené prekrojíme. Vrchné časti namáčame do rozpustenej čokoládovej polevy, necháme stuhnúť.
-
4
Smotanu s mascarpone vyšľaháme do polotuha, pridáme vychladnutú rozpustenú bielu čokoládu, môžeme pridať zopár jahôd pretlačených vidličkou a došľaháme do tuha. Krém dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou.
-
5
Krémom naplníme spodné časti prekrojených koláčikov a rozložíme prekrojene alebo menšie jahody. Zakryjeme vrchnou časťou koláčikov namočených v poleve. Dáme do chladničky stuhnúť.
-
6
Takže z týchto jahôd veľká dobrota. Krásny dník všetkým.
Keď ja mám rešpekt pred odpaľovaným cestom, raz sa mi nepodarilo. Neviem dobre narábať s vreckom naplneným cestom. Asi cesto je veľmi husté a musím silne tlačiť. Ale raz sa odvážim, len teraz je veľmi teplo na pečenie. Ešte raz veľká pochvala a gratulácia.
Ďakujem za príjemný komentár keď budeš mať čas priprav cesto podľa receptúra podarí sa určite. Pozdravujem.
Ďakujem za komentár som rada že sa recept páči len vyskúšaj podarí sa. A to zahryznutie???? Bolo po nich hneď len čo prišli deti a vnúčatá.