Jahodová torta

Jahodová torta s čokopolevou (fotorecept)

Autor receptu: helena10

20-25 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Celé vajcia s cukrami a štipkou soli vyšľahám do nadýchanej peny. Postupne pridávam olej, mlieko, múku s práškom do pečiva a kurkumou. Vymiešam.
  2. Hotové cesto vylejem do vyššieho plechu 24 x 24 cm. Dno plechu som vopred vystlala papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 20-25 minút. Kontrola špajľou. Upečený korpus nechám vychladnúť.
  3. Na krém si najprv pripravím jahodové galaretky. V miske ich zalejem vriacou vodou a miešam do rozpustenia. Občas premiešam až do vychladnutia.
  4. Očistené, umyté a osušené čerstvé jahody nakrájam na štvrtky.
  5. V ďalšej miske vyšľahám do tuha šľahačku a tenkým prúdom prilievam ochladenú – nie stuhnutú – jahodovú galaretku. Nakoniec do tejto zmesi nasypem na štvrtky narezané očistené a osušené čerstvé jahody. Premiešam dôkladne. Chvíľku krém nechám stáť, aby sa spojili chute.
  6. Vychladený korpus som prerezala na 2 časti. Jednu časť vkladám späť do formy a na boky vnútri použijem cukrársku fóliu na torty. Na zopnutý korpus vylejem jahodový krém, vyrovnám a prikryjem druhou polovicou korpusu. Rukou jemne pritlačím. Odložím do chladu na 2-3 hodiny.
  7. Pripravím si čokoládovú polevu. Smotanu zohrejem pred bod varu a zamiešam do nej na drobno nalámanú čokoládu. Miešam do hladkej jednoliatej polevy a natriem vrch torty. Vrátim nazad do chladničky na celú noc.
  8. Potom si tortu ozdobím mrveničkou z korpusu a čerstvými jahodami. Prajem dobrú chuť.