Jahodová torta
Jahodová torta s čokopolevou (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Postup- Korpus: Celé vajcia s cukrami a štipkou soli vyšľahám do nadýchanej peny. Postupne pridávam olej, mlieko, múku s práškom do pečiva a kurkumou. Vymiešam.
- Hotové cesto vylejem do vyššieho plechu 24 x 24 cm. Dno plechu som vopred vystlala papierom na pečenie. Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 20-25 minút. Kontrola špajľou. Upečený korpus nechám vychladnúť.
- Na krém si najprv pripravím jahodové galaretky. V miske ich zalejem vriacou vodou a miešam do rozpustenia. Občas premiešam až do vychladnutia.
- Očistené, umyté a osušené čerstvé jahody nakrájam na štvrtky.
- V ďalšej miske vyšľahám do tuha šľahačku a tenkým prúdom prilievam ochladenú – nie stuhnutú – jahodovú galaretku. Nakoniec do tejto zmesi nasypem na štvrtky narezané očistené a osušené čerstvé jahody. Premiešam dôkladne. Chvíľku krém nechám stáť, aby sa spojili chute.
- Vychladený korpus som prerezala na 2 časti. Jednu časť vkladám späť do formy a na boky vnútri použijem cukrársku fóliu na torty. Na zopnutý korpus vylejem jahodový krém, vyrovnám a prikryjem druhou polovicou korpusu. Rukou jemne pritlačím. Odložím do chladu na 2-3 hodiny.
- Pripravím si čokoládovú polevu. Smotanu zohrejem pred bod varu a zamiešam do nej na drobno nalámanú čokoládu. Miešam do hladkej jednoliatej polevy a natriem vrch torty. Vrátim nazad do chladničky na celú noc.
- Potom si tortu ozdobím mrveničkou z korpusu a čerstvými jahodami. Prajem dobrú chuť.
|