Jahodová pena

Jahodová pena s bielou čokoládou

Autor receptu: redakcia

5
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pekanové orechy zľahka rozbijeme zabalené v utierke tĺčikom na mäso. Takúto mrvenicu nasucho opečieme na horúcej panvici a pridáme med z agávy, ktorý skaramelizuje a obalí orechy. Takto pripravenú zmes odstavíme a necháme vychladnúť.
  2. Nasekanú bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Mascarpone vyšľaháme s cukrom a polovicou nakrájaných jahôd. Pridáme brandy a mandle. Zvlášť vyšľaháme smotanu a následne ju zľahka vmiešame do jahodovej peny.
  3. Druhú polovicu jahôd rozmixujeme. Do pohárov ľubovoľne vrstvíme rozmixované jahody, rozpustenú bielu čokoládu, jahodovú penu a pekanovú mrvenicu. Pre spestrenie môžeme pridať aj vrstvu rozmixovanej marakuje. Naplnené poháre ozdobíme ovocím.
  4. "Pavučinka“: Všetky ingrediencie sa poriadne prešľahajú, aby sa spojili na homogénnu zmes. Tá sa naleje na horuci gril alebo panvicu. Vyparovaním vody sa vytvorí "pavučinková" štruktúra, ktorá vypečením zatvrdne.