Jahodová pena
Jahodová pena s bielou čokoládou
Autor receptu: redakcia
Postup- Pekanové orechy zľahka rozbijeme zabalené v utierke tĺčikom na mäso. Takúto mrvenicu nasucho opečieme na horúcej panvici a pridáme med z agávy, ktorý skaramelizuje a obalí orechy. Takto pripravenú zmes odstavíme a necháme vychladnúť.
- Nasekanú bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. Mascarpone vyšľaháme s cukrom a polovicou nakrájaných jahôd. Pridáme brandy a mandle. Zvlášť vyšľaháme smotanu a následne ju zľahka vmiešame do jahodovej peny.
- Druhú polovicu jahôd rozmixujeme. Do pohárov ľubovoľne vrstvíme rozmixované jahody, rozpustenú bielu čokoládu, jahodovú penu a pekanovú mrvenicu. Pre spestrenie môžeme pridať aj vrstvu rozmixovanej marakuje. Naplnené poháre ozdobíme ovocím.
- "Pavučinka“: Všetky ingrediencie sa poriadne prešľahajú, aby sa spojili na homogénnu zmes. Tá sa naleje na horuci gril alebo panvicu. Vyparovaním vody sa vytvorí "pavučinková" štruktúra, ktorá vypečením zatvrdne.
|