Jahňacie mäso

Jahňacie kotlety s gratinovanými zemiakmi a krémovým medvedím cesnakom

Autor receptu: redakcia

75 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Jahňacie kotlety umyjeme, osušíme, potrieme olejom a grilujeme na každej strane asi 2 minúty. Na záver osolíme, okoreníme a dopekáme v rozohriatej rúre pri 190 stupňoch 10–12 minút – záleží na veľkosti kotliet. Pred podávaním jahňacie kotlety nakrájame na jednotlivé kusy.
  2. Gratinované zemiaky: Zemiaky umyjeme, ošúpeme, nakrájame (nastrúhame) na tenké plátky. Zmiešame ich so smotanou, strúhaným parmezánom, vajíčkami, dochutíme soľou a korením. Preložíme do pekáča a dáme piecť do rúry vyhriatej na 165 stupňov asi na 75 minút. Po vybratí z rúry ich zaťažíme druhým pekáčom alebo plechom a necháme vychladnúť. Po vychladnutí krájame na porcie.
  3. Krémový medvedí cesnak: Do kastróla dáme olej, rozohrejeme ho, pridáme najemno nakrájanú šalotku, krátko opečieme. Pridáme smotanu a zredukujeme varom na polovicu. Do pripraveného krému pridáme nakrájaný medvedí cesnak a krátko podusíme. Dochutíme soľou a korením.