Jahňacie mäso
Jahňacie kotlety s gratinovanými zemiakmi a krémovým medvedím cesnakom
Autor receptu: redakcia
Postup- Jahňacie kotlety umyjeme,
osušíme, potrieme olejom
a grilujeme na každej strane
asi 2 minúty. Na záver osolíme,
okoreníme a dopekáme v rozohriatej rúre pri 190 stupňoch
10–12 minút – záleží na veľkosti
kotliet. Pred podávaním jahňacie kotlety nakrájame
na jednotlivé kusy.
- Gratinované zemiaky: Zemiaky umyjeme, ošúpeme,
nakrájame (nastrúhame) na tenké
plátky. Zmiešame ich so smotanou, strúhaným parmezánom, vajíčkami, dochutíme soľou a korením. Preložíme do pekáča a dáme piecť do rúry vyhriatej na 165 stupňov asi na 75 minút.
Po vybratí z rúry ich zaťažíme druhým pekáčom alebo plechom
a necháme vychladnúť.
Po vychladnutí krájame na porcie.
- Krémový medvedí cesnak: Do kastróla dáme olej, rozohrejeme ho, pridáme najemno nakrájanú
šalotku, krátko opečieme. Pridáme smotanu a zredukujeme
varom na polovicu. Do pripraveného krému pridáme nakrájaný
medvedí cesnak a krátko podusíme. Dochutíme soľou a korením.
|