Jadran torta fotorecept

katarinalucanovaKatarinalucanova, 46 ročná žena, Žilina, 6. októbra 2017 22:40
Ďalšie jej recepty »

Stará dobrá klasika, ktorá vždy zachutí.

8 -12
porcií
60 min
príprava
20 min
na 170 °C

Suroviny

4 ks
80 g
80 g
2 PL
20 g
1 ČL
1. plnka:
350 ml
100 g
1 balíček
2 ks
250 g
70 g
2. plnka:
500 ml
2 balíčky

Postup prípravy

  1. 1

    Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Vareškou vmiešame po troške múku, kakao, kypriaci prášok do pečiva. Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie.

    Jadran torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto upečieme a necháme vychladnúť. Vychladnuté vyberieme z formy a odstránime papier na pečenie.

    Jadran torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plnka: Z mlieka, cukru, Zlatého klasu a žĺtkov uvaríme puding. Za občasného miešania puding schladíme. Do vychladeného pudingu všľaháme maslo a zomleté opražené orechy. Orechy najskôr zomelieme a potom v suchej rajničke pomaly opražíme. Pozor, aby nezhoreli. Krém natrieme na korpus.

    Jadran torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Šľahačku vyšľaháme s vanilínovým cukrom do tuha. Natrieme na orechový krém. Malú časť šľahačky si môžeme odložiť na ozdobenie. Poriadne schladíme.

    Jadran torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ozdobíme podľa vlastného vkusu.

    Jadran torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Alebo aj takto.

    Jadran torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Môžeme aj poliať čokoládou.

    Jadran torta (fotorecept) - obrázok 7
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist