Jadran torta fotorecept
Foto: katarinalucanova
Stará dobrá klasika, ktorá vždy zachutí.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
4 ks |
|
80 g |
|
80 g |
|
2 PL |
|
20 g |
|
1 ČL |
|
1. plnka: | |
350 ml |
|
100 g |
|
1 balíček |
|
2 ks |
|
250 g |
|
70 g |
|
2. plnka: | |
500 ml |
|
2 balíčky |
|
Postup
-
1
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Vareškou vmiešame po troške múku, kakao, kypriaci prášok do pečiva. Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie.
-
2
Cesto upečieme a necháme vychladnúť. Vychladnuté vyberieme z formy a odstránime papier na pečenie.
-
3
Plnka: Z mlieka, cukru, Zlatého klasu a žĺtkov uvaríme puding. Za občasného miešania puding schladíme. Do vychladeného pudingu všľaháme maslo a zomleté opražené orechy. Orechy najskôr zomelieme a potom v suchej rajničke pomaly opražíme. Pozor, aby nezhoreli. Krém natrieme na korpus.
-
4
Šľahačku vyšľaháme s vanilínovým cukrom do tuha. Natrieme na orechový krém. Malú časť šľahačky si môžeme odložiť na ozdobenie. Poriadne schladíme.
-
5
Ozdobíme podľa vlastného vkusu.
-
6
Alebo aj takto.
-
7
Môžeme aj poliať čokoládou.
varecha.pravda.sk/recepty/jadranska-orieskova-torta/8540-...
Darmo klasika je klasika je výborná moja najobľúbenejšia hoci som už viac tort upiekla.
Fotografiu ku komentáru pripojíte tak, že kliknete na zelenú ikonku Pridaj aj obrázok, ktorá sa nachádza pod rámikom Pridaj komentár. Fotografia musí byť vo formáte jpg a menšia ako 2 MB. Ak máte fotku príliš veľkú, pokojne nám ju pošlite na redakcia@varecha.sk. My Vám ju radi zmenšíme, aby ste ju mohli pridať. Peknú sobotu želáme!
Aj ja na ňu spomínam z čias mladosti ako @pivonka spomína z tej istej cukrárne v Žiline na Bulvari, uložim si ju kvôli krému veru
Kde kúpim takú lopatku zakrivenú na roztieranie krému? Bod č. 4. Myslím, že je to praktická pomôcka.
Lopatku mam už dlho asi 8rokov,tuším že je z Tesca.
Milá Afi, sto lidí, sto chutí. Mám kamarádku - a ta by nedala do úst nic sladkého co je s ovocem!! - a to ani pečeným, ani syrovým - ani s lekvárom. Papá len orechové, vanilkové a nanejvýš karamelové, kávové. To je pak těžká porada. Proto mi srdce zaplesalo nad tímto receptem - je pro moju kámošku ideálný!! Já mohu sladké všeho druhu - suché i krémové - prostě sladké jakékoliv. Každý jsme originál. Marokánky mám také ráda - zatím - dokud mi slouží zoubky. Hezký večer přeji všem!
ja som tortu nehanila, pochvalila som ju, len som chcela aj ja spomenut tu cukraren
Vždyť já vím, potřebovala jsem si pokonverzovat, vždyť mě znáš, zlato!
Maly rozdiel, ako som piekla ja....trosku viac kakaa do cesta a do slahacky som dala zelatinu. V niektorych inych receptoch na tuto tortu bol pridany klopfix do slahacky, ja som chcela vyskusat so zelatinou (to pre taku istotu, ale asi ani nie je treba)...
Odhaduji to na 24 cm. @katarinalucanova už tu má jednu tortu, malinovú, forma i tác odpovídají. Snad jsem pomohla. Když nedáš nick autora k otázce, těžko autor objeví, že se někdo na něco ptal. Ať se torta podarí!
Ďakujem za recept, výborná je.