Oriešková torta
Oriešková torta

Jadran torta fotorecept

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 6. októbra 2017

Stará dobrá klasika, ktorá vždy zachutí.

8 -12
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

4 ks
80 g
80 g
2 PL
20 g
1 ČL
1. plnka:
350 ml
100 g
1 balíček
2 ks
250 g
70 g
2. plnka:
500 ml
2 balíčky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Vareškou vmiešame po troške múku, kakao, kypriaci prášok do pečiva. Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie.

    Jadran torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto upečieme a necháme vychladnúť. Vychladnuté vyberieme z formy a odstránime papier na pečenie.

    Jadran torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plnka: Z mlieka, cukru, Zlatého klasu a žĺtkov uvaríme puding. Za občasného miešania puding schladíme. Do vychladeného pudingu všľaháme maslo a zomleté opražené orechy. Orechy najskôr zomelieme a potom v suchej rajničke pomaly opražíme. Pozor, aby nezhoreli. Krém natrieme na korpus.

    Jadran torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Šľahačku vyšľaháme s vanilínovým cukrom do tuha. Natrieme na orechový krém. Malú časť šľahačky si môžeme odložiť na ozdobenie. Poriadne schladíme.

    Jadran torta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ozdobíme podľa vlastného vkusu.

    Jadran torta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Alebo aj takto.

    Jadran torta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Môžeme aj poliať čokoládou.

    Jadran torta (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

24 komentárov k receptu
Nádherne vyhotovená. V časoch mojej mladosti bola najlepšia cukráreň v Žiline na Hlinách a jadranská torta bola ich najlepší produkt. Ja som ju piekla podľa tohoto receptu (a bola výborná), aj ju mám odfotenú, ale nevedela som ju pridať do komentárov.
@Pivonka (7.10.2017 09:21)

Fotografiu ku komentáru pripojíte tak, že kliknete na zelenú ikonku Pridaj aj obrázok, ktorá sa nachádza pod rámikom Pridaj komentár. Fotografia musí byť vo formáte jpg a menšia ako 2 MB. Ak máte fotku príliš veľkú, pokojne nám ju pošlite na redakcia@varecha.sk. My Vám ju radi zmenšíme, aby ste ju mohli pridať. Peknú sobotu želáme!
Nic v zlom, ale nemozes si byt ista, ze vzdy zachuti, mne urcite nie, aj ked uznavam, ze si sa pekne pohrala a kto ma rad kremove, tomu urcite chutit bude. Tu cukraren si aj ja pamatam, volala sa Eva, ja som tam mala najradsej taku placku so susenym ovocim a mandlami obliata cokoladou, tusim sa volala Mandlova placka, dnes by sme asi povedali Marokanka.
@Afataga (7.10.2017 19:19)
Milá Afi, sto lidí, sto chutí. Mám kamarádku - a ta by nedala do úst nic sladkého co je s ovocem!! - a to ani pečeným, ani syrovým - ani s lekvárom. Papá len orechové, vanilkové a nanejvýš karamelové, kávové. To je pak těžká porada. Proto mi srdce zaplesalo nad tímto receptem - je pro moju kámošku ideálný!! Já mohu sladké všeho druhu - suché i krémové - prostě sladké jakékoliv. Každý jsme originál. Marokánky mám také ráda - zatím - dokud mi slouží zoubky. Hezký večer přeji všem!

Pridaj komentár k receptu: