Oriešková torta
Jadran torta (fotorecept)
Autor receptu: katarinalucanova
Stará dobrá klasika, ktorá vždy zachutí.
8 -12 porcií |
60 minút príprava |
20 minút na 170 °C |
Postup
- Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Vareškou vmiešame po troške múku, kakao, kypriaci prášok do pečiva. Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie.
- Cesto upečieme a necháme vychladnúť. Vychladnuté vyberieme z formy a odstránime papier na pečenie.
- Plnka: Z mlieka, cukru, Zlatého klasu a žĺtkov uvaríme puding. Za občasného miešania puding schladíme. Do vychladeného pudingu všľaháme maslo a zomleté opražené orechy. Orechy najskôr zomelieme a potom v suchej rajničke pomaly opražíme. Pozor, aby nezhoreli. Krém natrieme na korpus.
- Šľahačku vyšľaháme s vanilínovým cukrom do tuha. Natrieme na orechový krém. Malú časť šľahačky si môžeme odložiť na ozdobenie. Poriadne schladíme.
- Ozdobíme podľa vlastného vkusu.
- Alebo aj takto.
- Môžeme aj poliať čokoládou.