Oriešková torta

Jadran torta (fotorecept)

Autor receptu: katarinalucanova

Stará dobrá klasika, ktorá vždy zachutí.

8 -12
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Vareškou vmiešame po troške múku, kakao, kypriaci prášok do pečiva. Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie.
  2. Cesto upečieme a necháme vychladnúť. Vychladnuté vyberieme z formy a odstránime papier na pečenie.
  3. Plnka: Z mlieka, cukru, Zlatého klasu a žĺtkov uvaríme puding. Za občasného miešania puding schladíme. Do vychladeného pudingu všľaháme maslo a zomleté opražené orechy. Orechy najskôr zomelieme a potom v suchej rajničke pomaly opražíme. Pozor, aby nezhoreli. Krém natrieme na korpus.
  4. Šľahačku vyšľaháme s vanilínovým cukrom do tuha. Natrieme na orechový krém. Malú časť šľahačky si môžeme odložiť na ozdobenie. Poriadne schladíme.
  5. Ozdobíme podľa vlastného vkusu.
  6. Alebo aj takto.
  7. Môžeme aj poliať čokoládou.