Foto: klaura
Pamätáte sa na hodiny varenia na základnej škole? Práve tam som sa túto tortu naučila ... :) je to už pár Zobraziť celý popisPamätáte sa na hodiny varenia na základnej škole? Práve tam som sa túto tortu naučila ... :) je to už pár rokov, tuším okolo 40 ... ale chutí stále skvele. Predstavte si horkastú chuť korpusu ... lebo ide do neho málo cukru a veľa kakaa ... chuť pražených lieskovcov v kréme a na to ešte jemnú šľahačku ... proste nebíčko v papuľke, ako vraví Krónerko :). Tak poďte ju vyskúšať ...
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
3 ks |
|
60 g |
|
60 g |
|
20 g |
|
20 g |
|
Orieškový krém: | |
200 ml |
|
100 g |
|
20 g |
|
1 ks |
|
50 g |
|
150 g |
|
Šľahačka: | |
500 ml |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín upečieme korpus v tortovej forme.(žĺtka+cukor+olej+kakao, sneh,múka) Necháme vychladnúť.
- 2
Na suchej panvici, alebo v mikrovlnke na chrisp panvici si opražíme lieskové oriešky, šúchaním medzi dlaňami odstránime šupky- ktoré idú dolu, a zomelieme ich. Uvaríme hustú kašu z mlieka, maizeny, cukru a žĺtka. Vymiešame maslo a pridáme vychladnutú kašu a lieskové oriešky. Natrieme na korpus.
- 3
Vyšľaháme tuhú šľahačku a natrieme na orieškový krém. Ľubovoľne ozdobíme a dáme stuhnúť najlepšie do druhého dňa.
- 4
No ... mne to zdobenie veľmi nejde, ale dobrá bola aj tak ... :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
chuť jen na to sladké ?
vyzerá fantasticky, nebuď taká skromná, už som ju strašne dávno nerobila, ďakujem za pripomenutie.
Nevolal sa náhodou v cukrarniach aj SLOVAN KOCKA ????
dakujem vopred @jurovic6
dakujem vopred @jurovic6
Torta sa vydarila bola presne taká, ako v časoch mojej mladosti, keď najlepšia cukráreň v Žiline bola na Hlinách a jadranská torta bola ich najlepší produkt.