Oriešková torta
Oriešková torta

Ferrero Rocher torta videorecept

laylastastykitchen - fotkalaylastastykitchen, 4. októbra 2021
8
porcií
120 minút
príprava
15 minút
na 180 °C
Ferrero Rocher torta (videorecept)
Foto: laylastastykitchen

Suroviny

Piškótový korpus:
200 g
200 g
120 ml
100 ml
100 g
100 g
1 bal.
4 ks
2 ČL
Krém:
650 g
300 g
Poleva:
200 g
80 g
30 ml
Zdobenie:
12 ks
100 g nastrúhaná




Postup

  1. 1

    Pripravíme piškótové cesto. Vyšľaháme žĺtky s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Pridáme vodu a olej. Premiešame mixérom. Pridáme roztopenú čokoládu. Prisypeme múku, prášok do pečiva a dobre premiešame. Nakoniec pridáme pomleté oriešky a jemne premiešame varechou.

  2. 2

    V druhej miske vyšľaháme penu z bielkov. Vyšľahané bielky pridáme k cestu a opatrne premiešame. Vlejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a dame piecť do vyhriatej rúry na 180 °C približne 15 minút. Ja som si cesto rozdelila do dvoch okrúhlych foriem.

  3. 3

    Krém: Zmäknutú Heru vyšľaháme, pridáme Nutellu. Keď sú korpusy vychladnuté, rozrežeme ich na polovice, aby sme dostali 4 pláty. Vyskladáme tortu. Každý piškótový plát natrieme krémom a ukladáme na seba. Tortu dáme do chladničky na 30 minút, aby krém trochu stuhol.

  4. 4

    Posekane oriešky pritláčame na boky torty. Celú tortu polejeme roztopenou čokoládou zmiešanou s Nutellou a trochou oleja. Tortu dáme do chladničky stuhnúť. Vyzdobíme Ferrero guľôčkami a nastrúhanou čokoládou. Ja som si čokoládu nastrúhala škrabkou na zemiaky ?

  5. 5

    Dobrú chuť! ?

Diskusia k receptu

sobon
Ta torta je krasna, ale Hera v plnke ma velmi odradza…urcite by som dala maslo, inak super😉
olinecka
Jaj, ale veľa Hery... Ja by som dala maslo... Ale je to Tvoje pečenie * * ** *.
laylastastykitchen
@olinecka (7.10.2021 16:51)
Samozrejme mozete pouzit aj maslo. Ja osobne som pouzila maslo. Do receptu som napisala heru kedze moja mamina uz velmi dlho vypeka na objednavky a viem ze ona do kremov a na vsetky torty pouziva heru. Ja uz dlhe roky zijem v zahranici a heru tu ani nekupim :-) Ja pouzivam iba maslo do zakuskov. Dakujem za takyto komentar 🙂 aspon budem vediet do buducna ze maslo je oblubenejsie ako hera 🙂🙂




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia