Jogurtový koláč

Jablkovo-hruškový jogurtovec s mrveničkou (fotorecept)

Autor receptu: helena10

25 minút
na 185 °C

Suroviny

Postup

  1. Na cesto vymiešam cukor, vajce, jogurt, štipku soli. Po častiach primiešam zmes múky a kypriaceho prášku. Hotovo. Cesto vylejem do okrúhlej formy s priemerom 21 cm. Dno som vystlala papierom.
  2. Navrch cesta rozložím čerstvo nastrúhané ošúpané jablko a scedené hrušky z kompótu, ktoré som nakrájala nadrobno. Jablko bolo veľmi šťavnaté, tak som trochu šťavy vytlačila a pridala lyžicu jemnej strúhanky.
  3. Ovocie posypem mrveničkou pripravenou z uvedených surovín.
  4. V nahriatej rúre na 185 stupňov pečiem cca 25 minút – do suchej špajle. Riaďte sa svojou rúrou. Vychladím. Podľa želania sa môže vrch posypať práškovým cukrom.