Jogurtový koláč
Jablkovo-hruškový jogurtovec s mrveničkou (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Postup- Na cesto vymiešam cukor, vajce, jogurt, štipku soli. Po častiach primiešam zmes múky a kypriaceho prášku. Hotovo. Cesto vylejem do okrúhlej formy s priemerom 21 cm. Dno som vystlala papierom.
- Navrch cesta rozložím čerstvo nastrúhané ošúpané jablko a scedené hrušky z kompótu, ktoré som nakrájala nadrobno. Jablko bolo veľmi šťavnaté, tak som trochu šťavy vytlačila a pridala lyžicu jemnej strúhanky.
- Ovocie posypem mrveničkou pripravenou z uvedených surovín.
- V nahriatej rúre na 185 stupňov pečiem cca 25 minút – do suchej špajle. Riaďte sa svojou rúrou. Vychladím. Podľa želania sa môže vrch posypať práškovým cukrom.
|