Jablková žemľovka z rožkov alebo zo sendviča fotorecept
Foto: helena10
Suroviny
10-12 ks (alebo 1,5 sendviča) |
|
4 - 5 ks |
|
1 l |
|
1 kg (podľa chuti) |
|
200 - 250 g |
|
podľa chuti (alebo škoricový cukor) |
|
(nemusia byť) |
|
1 ks |
|
(podľa počtu vajec, na 1 vajce 1 PL cukru) |
|
1 bal. |
|
(na vysypanie pekáča) |
|
Postup
-
1
Množstvo surovín si pripravujem podľa toho, koľko žemľovky chcem pripraviť a teda aj podľa veľkosti pekáča.
-
2
Nakrájané rožky alebo kúsky sendviča namočím v zmesi rozšľahaných žĺtkov s mliekom a vanilkovým cukrom. Pekáč si mastím maslom (tukom) a posypem strúhankou. Jablká som narezala na malé tenké plátky, ochutila som krupicovým cukrom, škoricovým cukrom a premiešala aj s hrozienkami. A pracujem - ukladám na pekáč - vrstvím namočené rožky, jablká, rožky.
-
3
Celkom na vrch dávam plátky masla a popolievam ešte trochou roztopeného masla. Pečiem vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 30 minút a priebežne kontrolujem.
-
4
Keď je žemľovka takmer upečená do ružova, natriem na vrch vyšľahaný sneh z bielkov a práškového cukru a nechám v rúre ešte sneh zapiecť.
-
5
...a je upečená. Môžeme jesť. Táto je pripravená z rožkov.
Diskusia k receptu