Hydinový šalát s jogurtovou zálievkou fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 2. februára 2016

Alebo vrstvený koláč bez cukru. Povedali sme si, že dnes spravíme niečo diétne a tu je výsledok. Tento recept som mal s kalendára ani neviem z koľkého roku. No a po viacerých rokoch prešiel niekoľkými zmenami. Tak a toto je výsledok.

4
porcie
15 minút
príprava
16 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
0,5 ks
1 ks
1 ks
1 ks
100 g (podľa chuti)
1 ks
Na zálievku:
300 g
0,5 dcl
1 PL
1 PL
0,5 ks
1 PL
3 strúčiky
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tu sú suroviny na samotný šalát.

    Hydinový šalát s jogurtovou zálievkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ďalej suroviny na zálievku.

    Hydinový šalát s jogurtovou zálievkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do mixéra som dal jogurt, olivový olej, dva strúčiky cesnaku, kečup pikantný, horčicu, kôpor a kôru s citróna nadrhnutú. Ešte biele korenie čerstvo zomleté a trošku soli. Všetko som to rozmixoval a odložil bokom. Tak isto cibuľu so krájal na tenké kolieska a nechal postať nech pustí šťavu.

    Hydinový šalát s jogurtovou zálievkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kuracie prsia som nechal v celku. Umyl som ich a osušil. Potom som ich osolil a okorenil bielym korením čerstvo zomletím. Nakoniec som potrel jedným strúčikom cesnaku. Na panvicu som dal repkový olej a naň dal kuracie prsia opiecť po 8 minút s každej strany.

    Hydinový šalát s jogurtovou zálievkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Počas pečenia mäsa som si vytiahol veľký tanier na servírovanie. Naň som ako prvé dal ľadový šalát krájaný na dlhé slíže.

    Hydinový šalát s jogurtovou zálievkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom som do stredu pridal už vopred pokrájanú cibuľu. Tu som trošku osolil.

    Hydinový šalát s jogurtovou zálievkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na to som pridal papriky na kolieska krájané. Tie som dal krajom taniera.

    Hydinový šalát s jogurtovou zálievkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Potom do stredu som naložil uhorku na plátky krájanú. Ďalej som tvrdý sýr tiež strúhal na plátky na strúhadle na uhorky. Zo syra som urobil hviezdu na tanieri.

    Hydinový šalát s jogurtovou zálievkou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Opečené mäso som krájal na plátky a rozložil po tanieri na zeleninu.

    Hydinový šalát s jogurtovou zálievkou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na záver som to polial pripravenou zálievkou. Kto chce si to celé ešte posype kôprom. Cele som to dal na stred stola. Každý si zobral plytký tanier a nabral si naň toľko, koľko mu bruško žiadalo. ( Ja som si vzal hlboký tanier nech si viac naberiem.) Je to dobrý obed ľahko stráviteľný a hlavne zdravý. Dá sa to jesť samotné aj s pečivom. Čo dodať, želám dobrú chuť.

    Hydinový šalát s jogurtovou zálievkou (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
... tááák, páči sa mi Tvoja starostlivosť o zdravie nielen svoje, ale aj Tvojich blížnych, @patroveckypitrs kamarát. Vidím, že aj Ty obľubuješ jogurty a vďaka Tebe viem, že aj Zvolenská Slatina ponúka niečo nové. Ja používam tunajší "grécky jogurt FAGE". Mne sa Tvoje ***** "Diéta plató" veľmi pozdáva a s chuťou by som ho aj okoštoval!

Pridaj komentár k receptu: