Hydinový perkelt s bryndzovými kroketami
Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum**** , 18. októbra 2016
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum**** , 18. októbra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g (alebo kuracie) |
|
3 ks stredne veľká |
|
2 ks čerstvá |
|
2 strúčiky |
|
3 ks stredne veľká |
|
120 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
na podliatie |
|
1 KL plnotučná |
|
|
|
|
|
Bryndzové krokety: | |
400 g uvarené |
|
1 ks |
|
100 g |
|
50 g |
|
|
|
na trojobal |
|
na trojobal |
|
na trojobal |
|
na vyprážanie |
|
Postup
-
1
Na masle orestujeme nadrobno posekanú cibuľu, cesnak a červenú papriku pokrájanú na malé kocky. Po zmäknutí pridáme pokrájané mäso a restujeme, aby sa zatiahlo.
- 2
Pridáme pokrájané paradajky, pretlak, horčicu, trošku povaríme a pridáme mletú sladkú papriku. Dobre premiešame a podlejeme vývarom. Varíme 20–25 minút pri miernej teplote, podľa potreby podlievame. Nakoniec dochutíme soľou a korením.
- 3
Bryndzové krokety: Zemiaky uvaríme, ošúpeme a najemno nastrúhame. Pridáme bryndzu, múku, vajce, podľa chuti osolíme. Vypracujeme hladké cesto, z ktorého potom tvarujeme drobné „puky“ s hmotnosťou 30–40 g. Obalíme klasicky v trojobale (múka, vajce, strúhanka) a krokety vypražíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@Asu
ty si taký nespoľahlivý vo vzťahu..??prídu iné búrky..vetry..nemôžu ťa predsa rozhádzať varechové recepty..!!..:-)
Tak to musi byt strasne... 5* vyskusam
V júli to bolo 42 rokov, čo sme si povedali áno............Čo myslíš, je to málo, alebo veľa ?
Nejde o vzťah, ten je v poriadku.
Keď mi však niekto takto zbastardí môj obľúbený perkelt, tak sa ozvem. Takýto recept možno pochváliť (aj to len zo slušnosti ) niekomu kto začína. Ale šefkuchárovi zo **** hotela a z Bratislavy ?
Ani náhodou.
nehnevaj sa, ale budem ti oponovať. nejde o kopcom naložený tanier, ale tá fotka nie je hodná profesionálneho kuchára. pre mňa je priam odpudzujúca. recept samotný je klasika, tie krokety sú zaujímavé. len naložené na tanieri to nie je pekné. šéfkuchár si mohol odpustiť tie kvietky okolo a radšej vybrať pekné kúsky mäsa a šťavu naliať pekne a nie ako keby sa tam niekto vytoto
suhlas, 5-rocne decko by to dalo krajsie na ten tanier, vyzera to ako okydane