Hydinový perkelt s bryndzovými kroketami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na masle orestujeme nadrobno posekanú cibuľu, cesnak a červenú papriku pokrájanú na malé kocky. Po zmäknutí pridáme pokrájané mäso a restujeme, aby sa zatiahlo.
  2. Pridáme pokrájané paradajky, pretlak, horčicu, trošku povaríme a pridáme mletú sladkú papriku. Dobre premiešame a podlejeme vývarom. Varíme 20–25 minút pri miernej teplote, podľa potreby podlievame. Nakoniec dochutíme soľou a korením.
  3. Bryndzové krokety: Zemiaky uvaríme, ošúpeme a najemno nastrúhame. Pridáme bryndzu, múku, vajce, podľa chuti osolíme. Vypracujeme hladké cesto, z ktorého potom tvarujeme drobné „puky“ s hmotnosťou 30–40 g. Obalíme klasicky v trojobale (múka, vajce, strúhanka) a krokety vypražíme.