Hydinový perkelt s bryndzovými kroketami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
60 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Na masle orestujeme nadrobno posekanú cibuľu, cesnak a červenú papriku pokrájanú na malé kocky. Po zmäknutí pridáme pokrájané mäso a restujeme, aby sa zatiahlo.
- Pridáme pokrájané paradajky, pretlak, horčicu, trošku povaríme a pridáme mletú sladkú papriku. Dobre premiešame a podlejeme vývarom. Varíme 20–25 minút pri miernej teplote, podľa potreby podlievame. Nakoniec dochutíme soľou a korením.
- Bryndzové krokety: Zemiaky uvaríme, ošúpeme a najemno nastrúhame. Pridáme bryndzu, múku, vajce, podľa chuti osolíme. Vypracujeme hladké cesto, z ktorého potom tvarujeme drobné „puky“ s hmotnosťou 30–40 g. Obalíme klasicky v trojobale (múka, vajce, strúhanka) a krokety vypražíme.
|