Hustá šošovicová polievka fotorecept

macka78 - fotkaMacka78, 1. apríla 2019 17:36
Ďalšie recepty »
Hustá šošovicová polievka (fotorecept)Foto: macka78

Strukoviny sú veľmi zdravé, obsahujú množstvo bielkovín, vlákniny a ďalších zdraviu prospešných látok. Preto je strukoviny vhodné zaradiť do jedálnička...

20 min
príprava
35 min
tepelná úprava

Suroviny

400 g
3 ks (tenká)
1 ks
4 strúčiky
1 ČL
2,5 l bez soli (najlepšie z rebier)
3 ks väčšie
4 ks
200 g
2 PL
podľa chuti
podľa chuti
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Šošovicu si pred prípravou namočíme do studenej vody minimálne na 3 hodiny ( najlepšie zaliať cez noc). Vodu z namočenia zlejeme a šošovicu v hrnca zalejeme čerstvou studenou vodou. Privedieme do bodu varu a vodu opäť zlejeme. To preto, aby sme zbavili polievku látok spôsobujúcich nadúvanie.

    Hustá šošovicová polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na rozpálenom oleji osmažíme dozlatista nadrobno nakrájanú cibuľu a 2 strúčiky cesnaku. Prihodíme bobkový list, nové korenie a čierne korenie.

    Hustá šošovicová polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme na kolieska nakrájanú klobásu.

    Hustá šošovicová polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Poprášime mletou paprikou a spolu všetko prudko opečieme. Pozor, nie dlho, aby mletá paprika nezhorkla.

    Hustá šošovicová polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zalejeme horúcim vývarom, ktorý som už mala dopredu nachystaný.

    Hustá šošovicová polievka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme šošovicu a varíme 10 minút. Nesolíme, až ku koncu varenia, aby šošovica nestvrdla...

    Hustá šošovicová polievka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Medzitým si očistíme a na kocky nakrájame zemiaky a párky, ktoré krájame na kolieska.

    Hustá šošovicová polievka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zemiaky opatrne vložíme do polievky, spolu s párkami a dvoma prelisovaný strúčikmi cesnaku. Varíme cca 10 minút...

    Hustá šošovicová polievka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pripravíme si zátrepku zmiešaním múky a smotany na šľahanie.

    Hustá šošovicová polievka (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Do polievky pridáme zátrepku, soľ a povaríme ešte 15 minút. Občas premiešame. Polievku vypneme a necháme chvíľu odstáť. Na záver, ak treba, polievku ešte dosolíme a okoreníme. Chuť na sladko - kyslo doladíme pridaním cukru a octu.

    Hustá šošovicová polievka (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Podávame s pečivom.

    Hustá šošovicová polievka (fotorecept) - obrázok 11
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist