Hustá šošovicová polievka fotorecept
Foto: macka78
Strukoviny sú veľmi zdravé, obsahujú množstvo bielkovín, vlákniny a ďalších zdraviu prospešných látok. Preto je strukoviny vhodné zaradiť do jedálnička...
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
3 ks (tenká) |
|
1 ks |
|
4 strúčiky |
|
1 ČL |
|
2,5 l bez soli (najlepšie z rebier) |
|
3 ks väčšie |
|
|
|
|
|
|
|
4 ks |
|
200 g |
|
2 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
Postup
-
1
Šošovicu si pred prípravou namočíme do studenej vody minimálne na 3 hodiny ( najlepšie zaliať cez noc). Vodu z namočenia zlejeme a šošovicu v hrnca zalejeme čerstvou studenou vodou. Privedieme do bodu varu a vodu opäť zlejeme. To preto, aby sme zbavili polievku látok spôsobujúcich nadúvanie.
-
2
Na rozpálenom oleji osmažíme dozlatista nadrobno nakrájanú cibuľu a 2 strúčiky cesnaku. Prihodíme bobkový list, nové korenie a čierne korenie.
-
3
Pridáme na kolieska nakrájanú klobásu.
-
4
Poprášime mletou paprikou a spolu všetko prudko opečieme. Pozor, nie dlho, aby mletá paprika nezhorkla.
-
5
Zalejeme horúcim vývarom, ktorý som už mala dopredu nachystaný.
-
6
Pridáme šošovicu a varíme 10 minút. Nesolíme, až ku koncu varenia, aby šošovica nestvrdla...
-
7
Medzitým si očistíme a na kocky nakrájame zemiaky a párky, ktoré krájame na kolieska.
-
8
Zemiaky opatrne vložíme do polievky, spolu s párkami a dvoma prelisovaný strúčikmi cesnaku. Varíme cca 10 minút...
-
9
Pripravíme si zátrepku zmiešaním múky a smotany na šľahanie.
-
10
Do polievky pridáme zátrepku, soľ a povaríme ešte 15 minút. Občas premiešame. Polievku vypneme a necháme chvíľu odstáť. Na záver, ak treba, polievku ešte dosolíme a okoreníme. Chuť na sladko - kyslo doladíme pridaním cukru a octu.
-
11
Podávame s pečivom.
Veľmi ma teší, že vám polievka chutila.... :) :) :)
Som veľmi rada, že ti chutila <3
:) :) :) :) :) <3 <3 <3