Huspenina

Huspenina

Autor receptu: redakcia

6
porcií

Postup

  1. Koleno, nožičku a kože necháme v studenej vode 30 minút odmočiť. Následne umyjeme, očistíme, vložíme do vriacej vody a necháme pár minút povariť. Potom vodu potom zlejeme. Mäso zalejeme studenou vodou, aby bolo ponorené. Pridáme celé čierne korenie, nové korenie, bobkový list, polievkovú lyžicu octu a soľ. Varíme „tiahnutím“, to znamená, že vývar nesmie vrieť. Počas varenia priebežne odstraňujeme penu.
  2. Po 3 hodinách pridáme očistený cesnak a cibuľu, môžeme aj koreňovú zeleninu – mrkvu, petržlen a zeler. Pridáme lyžicu octu a povaríme ešte 30 minút. Ocot sa do huspeniny pridáva preto, aby sa ešte viac vyčistila a bola číra.
  3. Uvarené koleno, nožičku, kože vyberieme a necháme vychladnúť. Mäso pooberáme od kosti a nakrájame na menšie kúsky. Uvarenú zeleninu tiež nakrájame.
  4. Do misiek rozvrstvíme mäso, zeleninu a zalejeme cez husté sito precedeným vývarom. Na chladnom mieste necháme vychladnúť a stuhnúť.