Huspenina
Huspenina
Autor receptu: redakcia
Postup- Koleno, nožičku a kože necháme v studenej vode 30
minút odmočiť. Následne umyjeme, očistíme, vložíme do vriacej
vody a necháme pár minút povariť. Potom vodu
potom zlejeme. Mäso zalejeme studenou vodou, aby
bolo ponorené. Pridáme celé čierne korenie, nové
korenie, bobkový list, polievkovú lyžicu octu a soľ.
Varíme „tiahnutím“, to znamená, že vývar nesmie
vrieť. Počas varenia priebežne odstraňujeme penu.
- Po 3 hodinách pridáme očistený cesnak a cibuľu, môžeme
aj koreňovú zeleninu – mrkvu, petržlen a zeler. Pridáme lyžicu octu a povaríme ešte 30 minút. Ocot sa do huspeniny
pridáva preto, aby sa ešte
viac vyčistila a bola číra.
- Uvarené koleno, nožičku, kože vyberieme
a necháme vychladnúť. Mäso pooberáme od kosti
a nakrájame na menšie kúsky. Uvarenú zeleninu tiež
nakrájame.
- Do misiek rozvrstvíme mäso, zeleninu a zalejeme
cez husté sito precedeným vývarom. Na chladnom mieste necháme vychladnúť a stuhnúť.
|