Hubovo-zeleninová nátierka, sterilizovaná fotorecept
Foto: janikbj
U nás najobľúbenejšia nátierka na hrianky
Postup
-
1
Zmes lesných húb očistíme, pokrájame na plátky a uvaríme v osolenej vode alebo podusíme do mäkka. Scedíme.
-
2
Na oleji si speníme nakrájanú cibuľu a opečieme na malé kocky nakrájané papriky. Kto nemá hrubostennú červenú papriku, pridá 5ks obyčajnej červenej. Papriky trošku podlejeme a udusíme do mäkka. Ja to zvyknem robiť v tlakáči, za 5-10min. Z udusených paprík odoberieme zbytočnú vodu.
-
3
K uduseným paprikám pridáme scedené uvarené huby, olúpané nakrájané paradajky, kto má domáci kečup, pridá i ten, kto nie, môže dať viac paradajok (v pôvodnom recepte neboli paradajky,len 3dl kečupu, ja som dávala aj 2dl domáceho kečupu a 3 paradajky,to si kľudne môžete zmeniť podľa seba). Ďalej pridáme pretlačený cesnak, osolíme, okoreníme podľa chuti a ešte spolu chvíľu podusíme, aby sa uvarili paradajky.
-
4
Ak by ste mali v zmesi priveľa vody, varte zmes odkrytú, aby sa voda vyvarila alebo ju proste odoberte :D Hotovú zmes rozmixujte ponorným mixérom na hladko alebo len tak jemne, aby v nej ostali kúsky húb a zeleniny. My ju máme radi takú s kúskami. Nátierku sterilizujeme 15 min. a necháme vychladnúť priamo v hrnci s vodou alebo zabalenú do deky.
-
5
Toto je dávka z 1,25kg húb.
Diskusia k receptu