Hráškový prívarok so zemiakovými mini-plackami fotorecept
Foto: elixir
Farebné jedlo do farebného slnečného dňa. :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dáme variť zemiaky v šupke.
-
2
Na panvicu si dáme trochu vody a cibuľku v nej podusíme do priesvitna.
-
3
Následne pridáme hrášok, spolu s mrkvou a zelerom nakrájanými na tenké hranolky. Takisto paradajkový pretlak a javorový sirup.
-
4
Pridáme 2 až 3 PL ľanových semienok, podľa toho, či máte radi hustejší alebo redší prívarok.
-
5
Všetko zalejeme vodou a osolíme podľa chuti. Varíme 15-20 minút.
-
6
Po uvarení pridáme šalviu a jedlo posmelšie ochutíme čiernym korením, kto má rád, pridá aj chilly. Prikryjeme jedlo a necháme ho na najslabšom plameni hriať.
-
7
Do misky nachystáme múku, ľanové semienka, majorán a soľ.
-
8
Pridáme k nim zemiaky, ktoré sme si ošúpali a najemno postrúhali.
-
9
Vytvarujeme mini placky a na oleji ich opražíme do zlatohneda. (Z množstva ich vyjde cca 10 ako vidno aj na tomto obrázku)
-
10
Dáme na tanier a podávame, dobrú chuť.
@zuzkabluzka veľmi sa teším, že Ti to tak rýchlo prišlo vhod... :) a krásny zeleninový tanier, pomohla by som s jeho "vyčistením" :)
@zuzkabluzka veľmi sa teším, že Ti to tak rýchlo prišlo vhod... :) a krásny zeleninový tanier, pomohla by som s jeho "vyčistením" :)